Transgaz preia magistralele

Contractul de predare a investițiilor realizate prin proiectul județean de utilități va fi semnat joi între autoritățile județene și reprezentanții Transgaz. Anunțul a fost făcut marți de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a arătat că este vorba despre conductele magistrale de pe traseul Frasin – Pojorâta, Păltinoasa – Rădăuți și cele din zona Fălticeni, urmând ca Transgaz să continue investițiile prevăzute în proiectul de realizare a magistralei de gaze naturale până la Vatra Dornei.
 

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Daniel Cadariu, a declarat că Guvernul a adoptat, în 21 octombrie 2009, hotărârea privind transferul la Transgaz a magistralelor de gaz realizate în cadrul proiectului “Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”. El a spus că CJ Suceava și Transgaz Mediaș au efectuat procedurile de predare-primire a tronsonului Frasin – Pojorâta, urmând ca joi, odată cu semnarea contractului, să înceapă procedurile de predare a celorlalte magistrale executate.
Cadariu a menționat că investiția în vederea continuării execuției magistralelor de gaz pe rutele Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei și Păltinoasa – Rădăuți, având în total 131 de kilometri de conducte, precum și racordurile necesare, va fi finalizată de Transgaz din fonduri proprii.
„În acest an este prevăzută finanțarea investiției pentru traseul până la Vatra Dornei”, a spus Cadariu.
În luna iunie, Consiliul Județean Suceava și-a dat acordul pentru predarea către Transgaz a conductelor magistrale de gaze naturale construite printr-un proiect județean, în vederea continuării investițiilor și pentru demersuri în vederea recuperării costurilor investițiilor ce vor fi predate.
Acționarii Transgaz au decis, la începutul lunii septembrie, preluarea cu titlu gratuit a conductelor de transport al gazelor naturale construite în județul Suceava prin proiectul „Utilități și mediu la standarde europene”.
Prin acest proiect sunt construite centrale termice de cogenerare și rețele de termoficare în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuți și orașele Gura Humorului și Siret, precum și o rețea magistrală de gaze naturale ce cuprinde 61 de localități din județ.
Pentru realizarea investițiilor în cadrul acestui proiect, Consiliul Județean Suceava a obținut un credit cu garanții guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanțatorul fiind Deutsche Bank A.G. Londra cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut ce prevede rambursarea creditului în 25 de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: