Vaccinarea anti-AH1N1 la copii, ratată din cauza „zvonurilor nefondate”

Astăzi ar fi trebuit să înceapă oficial campania de vaccinare împotriva gripei noi la copiii cuprinși între 10 și 16 ani, numai că a fost amânată din cauză că vaccinul respectiv nu a fost testat pe un număr suficient de copii.

 

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Asociației Medicilor de Medicină Generală Suceava, dr. Irina Badrajan, dificultatea în găsirea copiilor care să fie testați a fost ca urmare a zvonurilor și afirmațiilor „nefondate” în legătură cu vaccinul, lansate de persoane mai mult sau mai puțin autorizate.
„Este rezultatul unei campanii care a deformat adevărul și scopul acestor vaccinuri. Părerea mea este că prea îi lasă pe toți să-și exprime niște păreri greșite, care se soldează cu nevaccinarea și îmbolnăvirea populației”. Dr. Badrajan este de părere că “este o mare carență a legislației în domeniu faptul că nu există pedeapsă pentru lipsa de discernământ a unor persoane care se pronunță împotriva unui lucru, fără a avea argumente”. Într-o primă fază, ar trebui imunizați contra gripei noi copiii între 10 și 16 ani, urmând că după administrarea serului la acest segment de vârstă să înceapă și testele pentru vaccinarea copiilor între 6 și 10 ani.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: