Nouă asocieri de firme concurează pentru execuția depozitului ecologic de deșeuri de la Moara

Potrivit vicepreședintelui CJ Daniel Cadariu, fiecare dintre documentațiile depuse are aproximativ jumătate de metru cub

Nouă asocieri de firme românești și străine au depus oferte la licitația organizată de Consiliul Județean Suceava în vederea execuției depozitului ecologic de deșeuri din comuna Moara.

 

Potrivit vicepreședintelui CJ Suceava, Daniel Cadariu, cele nouă asocieri cuprind în total 24 de firme, din care 4 consorții ale unor firme din Austria, două asocieri de firme din Germania și două asocieri de firme din România, precum și o asociere de firme din Finlanda. Valoarea proiectului, fără TVA, este evaluată la 26,7 milioane de lei, iar termenul de execuție este de 6 luni.
Cadariu a arătat că documentațiile depuse sunt laborioase, având fiecare câte aproximativ jumătate de metru cub de documente și că este posibil ca, în această situație, analiza ofertei să dureze 20 de zile, termenul maxim legal. El a menționat că, potrivit planificării discutate cu consultantul proiectului, la începutul lunii aprilie urmează să fie finalizată întreaga aplicație și să fie depusă la UE în vederea aprobării și încheierii contractului de finanțare. Totodată, cheltuielile eligibile făcute de CJ Suceava pentru implementarea acestui proiect vor putea fi apoi decontate.
Vicepreședintele CJ Suceava a apreciat că acest depozit ecologic de deșeuri din județ ar putea fi inaugurat în septembrie sau octombrie, iar, în aceste condiții, CJ Suceava a transmis adrese celor 23 de primării ce depozitează, în prezent, deșeurile la groapa de gunoi a municipiului Fălticeni să găsească soluții alternative de depozitare de la închiderea gropii din Fălticeni, la sfârșitul lunii iunie și până la deschiderea depozitului ecologic din comuna Moara.
CJ Suceava a decis să asigure fonduri pentru începerea lucrărilor la primul depozit ecologic de deșeuri din județ, care apoi să fie recuperate din finanțarea europeană a proiectului, în condițiile în care procedurile pentru obținerea finanțării sunt de durată, iar localitățile din județul Sucea-va nu vor mai avea unde depozita gunoaiele din cauză că majoritatea gropilor de gunoi au fost închise sau urmează să fie închise. Astfel, se speră că în acest fel se va putea deschide, în toamna acestui an, primul depozit ecologic de deșeuri din județ, în zona comunei Moara.
Potrivit Acordului de mediu, în județul Suceava urmează să fie construită un al doilea depozit ecologic de deșeuri, pentru zona de munte, care va fi amplasat în zona comunei Pojorâta.
Pe lângă cele două depozite ecologice, întregul proiect, în valoare de 50 de milioane de euro, prevede înființarea a 5.000 de puncte de colectare a deșeurilor și 7 stații de transfer.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI