Fonduri derizorii pentru ducerea energiei electrice în cătunele județului

Aproape 2300 de familii așteptă beneficiile energiei electrice > Din peste 400 de miliarde lei vechi necesare, de la bugetul de stat au fost acordate mai puțin de 8 miliarde de lei vechi

 

Județul Suceava are promovate la Ministerul Administrației și Internelor 27 documentații de extindere a rețele electrice în 26 localități. Este vorba despre Ostra, Coșna, Stulpicani, Moldovița, Vatra Moldoviței, Dorna Candrenilor, Panaci, Izvoarele Sucevei, Volovăț, Grămești, Crucea, Frătăuții Vechi, Bosanci, Grănicești, Poiana Stampei, Liteni, Dumbrăveni, Voitinel, Pârteștii de Jos, Frasin, Gura Humorului, Iaslovăț, Milișăuți și Moara, valoarea totală a proiectelor ridicându-se la 40,8 milioane lei. Beneficiare ale programului ar urma să fie, în principiu, aproape 2300 gospodării, însă fondurile disponibilizate de la centru nu sunt nici pe departe acoperitoare. Astfel, în 2009 MAI a alocat județului Suceava suma de doar 774.000 lei, bani orientați pentru începerea lucrărilor în comunele Calafindești, Verești, Hârtop, Ilișești, Ciprian Porumbescu, Moldovița, Vatra Moldoviței și Grămești. Prin Programul „Electrificare 2007 – 2010”, care are drept obiectiv extinderea rețelelor electrice în cătunele izolate ale localităților, s-a acordat asistență tehnică tuturor administrațiilor locale, în vederea întocmirii documentațiilor și depunerii acestora la Ministerul Administrației și Internelor. O parte dintre proiectele sucevene deja în finanțare au fost promovate încă din anul 2008.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: