La un an de zile de la deschiderea magazinelor de „ierburi legale” în municipiul Suceava

Autoritățile fac primii pași pentru prevenirea consumului de halucinogene

La un an de zile de la deschiderea magazinelor care comercializează „plante etnobotanice” în municipiul Suceava, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog a conceput primul proiect pentru combaterea consumului de „ierburi legale” și droguri ilegale. Intitulat „Aripi de speranță”, proiectul, care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, a fost lansat ieri la Palatul Administrativ.

 

La eveniment au luat parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică (DSP), ai Prefecturii Suceava, ai Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), ai Inspectoratului Județean de Jandarmi și ai Inspectoratului de Poliție.
Din păcate, a fost nevoie de înregistrarea unui deces și intoxicarea a zeci de persoane, la nivel național, pentru ca autoritățile locale să ia măsuri, fie ele și timide, pentru prevenirea consumului de „etnobotanice”. Aspectul a fost subliniat și de Marinela Grădinaru, prezentă la manifestare în calitate de reprezentat al DSP. „Consumul de

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: