Deși se așteaptă un nou val de gripă porcină

Lumea nu vrea să se mai vaccineze

 

Deși specialiștii avertizează că se așteaptă un nou val de gripă porcină în județ, prin martie-aprilie, numărul solicitărilor de vaccin Cantgrip a scăzut foarte mult, fiind aproape insignifiant. Șeful Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, a declarat ieri că este în continuare necesară imunizarea împotriva virusului AH1N1, estimând că, după decesul medicului din Zalău, în urma unor complicații apărute pe fondul suspiciunii de gripă porcină, s-ar putea ca populația să se mobilizeze din nou și să solicite vaccin. “Nu știu ce așteaptă lumea, niciodată nu ne gândim ce se poate întâmpla. Trebuie să ne protejăm ca să nu fim expuși”, a spus dr. Lăzăreanu.
DSP este pregătită cu încă 20000 de doze de vaccin Cantgrip care a fost trimis recent de minister, iar alte 37000 doze au fost repartizate în județ, în total în județ fiind trimise 73000 de doze de vaccin, de la începutul campaniei de vaccinare.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: