AFC Cetatea va face recurs la hotărârea de dizolvare luată de Judecătoria Suceava

Zilele echipei de fotbal Cetatea sunt numărate

Săptămâna trecută, magistrații Judecătoriei Suceava au hotărât dizolvarea Asociației Fotbal Club Cetatea Suceava pentru datoriile acumulate, care se ridică la aproximativ 30 de miliarde de lei vechi. Hotărârea a fost pronunțată în ședință publică, pe 27 noiembrie, și gruparea din Areni are drept la recurs în termen de 5 zile după ce va fi înștiințată. Surse judiciare au precizat că în acest moment hotărârea se află în stadiul de redactare, după care va fi trimisă pe adresa clubului FC Cetatea.

 

Stadionul Areni

Ciprian Anton

Ioan Radu

Anul trecut, Direcția Generală a Finanțelor Publice Suceava a solicitat dizolvarea clubului, întrucât datoriile către bugetul de stat se ridicaseră la aproape 24 miliarde de lei vechi, la această sumă adăugându-se între timp și penalizări. De fapt, acesta a fost și motivul pentru care fostul președinte Dumitru Moldovan a fost înlăturat de la conducerea grupării de pe Areni.

Președintele Ciprian Anton mai speră și a reacționat abia după semnalul dat de presa locală

După ce a aflat din presă că Judecătoria Suceava a hotărât dizolvarea AFC Cetatea Suceava, președintele Ciprian Anton a făcut ieri prima mișcare. A consultat un avocat pentru a apăra clubul atunci când se va face recurs la hotărârea instanței. Culmea este că din momentul în care Ciprian Anton a fost numit președinte, la celelalte termene ale procesului instituit de DGFP Suceava, gruparea din Areni nu a fost apărată de nimeni, reacția de acum fiind una destul de târzie. “Hotărârea Judecătoriei Suceava nu este definitivă și vom face recurs. Chiar azi (n.r. ieri) am discutat cu un avocat și acum așteptăm redactarea hotărârii judecătorești, iar după ce vom fi înștiințați vom avea termen de 5 zile pentru a face recurs”, a declarat Anton.
Imediat după antrenamentul de ieri al Cetății, președintele Ciprian Anton s-a dus în vestiarul echipei, unde a făcut o ședință ad-hoc, în care i-a asigurat pe fotbaliști că FC Cetatea își va continua activitatea. “Mi se pare normal să-i încurajez pe jucători și să-i asigurăm că vom face tot ce ne stă în putere pentru a salva clubul. Nu plecăm acum la greu. Toți ne continuăm activitatea la echipă. Urmează meciul de sâmbătă cu FCM Bacău și jucătorii trebuie să se antreneze”, a afirmat conducătorul Cetății.

Ioan Radu: “S-a ajuns aici datorită neglijențelor în lanț”

Tehnicianul Cetății, Ioan Radu, este de părere că situația în care a ajuns echipa la ora actuală se datorează neglijențelor de-a lungul timpului. Chiar dacă asupra Areniului planează incertitudinea, tehnicianul continuă pentru moment activitatea la club. “La câte antrenamente am făcut fără bani, mai merge unu. În fotbal niciodată nu poți fi sigur de nimic. S-a ajuns aici datorită neglijențelor în lanț. Chiar dacă nu întotdeauna au fost bani suficienți, trebuia totuși mai multă ordine în ceea ce s-a făcut”, a spus Radu.

Ca la noi la nimeni
AFC Cetatea e clubul a cărui corespondență vine la domiciliul foștilor președinți!

Interesant este și faptul că după ce va fi redactată hotărârea luată de Judecătoria Suceava pe 27 ianuarie, aceasta va fi trimisă spre înștiințare clubului Cetatea, a cărui adresă este cea a fostului președinte, Dumitru Moldovan. “Când a fost președinte Stănescu, adresa clubului era la domiciliul său. La fel, când am fost eu am mutat-o la mine. Ciprian Anton tot a zis că o va schimba, dar nu a mai făcut-o. Când va veni înștiințarea de la Judecătorie îl voi anunța. Eu oricum nu o pot ridica, pentru că trebuie să semneze un oficial al clubului. De altfel și când a venit o înștiințare la un termen al acestui proces l-am anunțat pe Ciprian Anton, însă el mi-a spus că știa deja de la Stănescu. Deci se mai primește corespondență și la domiciliul său”, a spus Moldovan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: