După ce s-au intoxicat în camerele hotelului „Aristocrat”

Un turist a murit și alți 15 au ajuns la spital

Un turist a murit, iar alți 15 au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu o substanță necunoscută. Cele 16 persoane erau cazate la „Aristocrat”, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din municipiul Suceava. Printre victime se află și doi copilași, în vârstă de 4 și, respectiv, 8 ani.

 

Alarma a fost dată în noaptea de miercuri spre joi, când uneia dintre clientele hotelului i s-a făcut rău. Acuza stări de amețeală, motiv pentru care a coborât la „recepție” ca să ceară ajutor. Din câte am aflat, recepționera a fost cea care a sesizat serviciul de ambulanță. În timp ce medicul o consulta pe clienta hotelului, angajata de la „recepție” ar fi leșinat, motiv pentru care ambele femei au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou”.
Ieri dimineață, alte 9 persoane care și-au petrecut noaptea în camerele hotelului „Aristocrat” au început să acuze dureri de cap și stări de amețeală. Toate au fost transportate cu ambulanța la spital, unde medicii au constatat că acestea au suferit intoxicații cu substanțe necunoscute.
Laura H. susține că în noaptea de miercuri spre joi a fost cazată în camera 207, la cel de-al doilea nivel al hotelului. Femeia s-a trezit dimineață cu o mare durere de cap și s-a aflat printre cele 9 persoane transportate la UPU. „În toiul nopții au început durerile de cap, stări de greață, nu mă puteam ține pe picioare, senzație de rău. Am semnalat cazul doamnei de la „recepție”, care mi-a spus că și pe ea o doare capul, după care am venit la spital. Aici am aflat că există și un deces”, ne-a declarat femeia.
În jurul orei prânzului, alte cinci persoane cazate la hotel s-au prezentat la spital, acuzând dureri de cap și stări de amețeală.

Turistul decedat este tatăl a doi copii

Conștientizând cât de gravă este situația, personalul angajat al hotelului a verificat ieri dimineață toate camerele pentru a vedea dacă nu cumva a mai rămas cineva în ele. Așa se face că au descoperit trupul neînsuflețit al unui bărbat din Focșani, care are 45 de ani și este tatăl a doi copii.
Clientul s-a cazat la hotel în cursul zilei de miercuri. „A fost găsit decedat în pat de către cameriste. În cameră au fost găsite niște pastile de inimă și o sticlă de apă. Nu știm încă din ce cauză a decedat. Sub nicio formă nu este vorba despre o descărcare de gaze, însă polițiștii sunt cei care vor stabili cu exactitate cauzele decesului”, ne-a declarat Gheorghe Filipciuc, administratorul hotelului „Aristocrat”. Nu este pentru prima dată când victima decedată s-a cazat în unitatea amintită, dar cu siguranță este ultima…
Culmea este însă că în camera în care a fost cazat focșăneanul, în noaptea de marți spre miercuri a fost cazat un alt bărbat, care a suferit o intoxicație și a fost transportat la spital. „Pacientul a fost internat la spital cu intoxicație cu o substanță necunoscută”, ne-a declarat dr. Tiberiu Brădățan, purtător de cuvânt al Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou”.

S-au intoxicat „probabil cu un amestec de gaze”

Medicul urgentist Tiberiu Brădățan ne-a explicat că deocamdată nu a fost stabilită substanța care a ucis un om și a băgat în spital alte 15 persoane. „Probabil că este vorba despre un amestec de gaze. Deocamdată nu știm cu exactitate. În mod cert nu este vorba doar de monoxid de carbon. Urmează să stabilim cu exactitate”, ne-a spus Tiberiu Brădățan, precizându-ne că 5 dintre cei 15 pacienți intoxicați au refuzat internarea în spital.

„Aristocrat” nu este autorizat de ISU

Hotelul „Aristocrat” nu a obținut nici anul trecut și nici anul acesta o autorizație de funcționare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). Anunțul a fost făcut ieri de Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava, care a adăugat că anul trecut unitatea a fost amendată cu suma de 50 de milioane de lei pentru neregula amintită. „Nici anul trecut și nici anul acesta hotelul nu a obținut autorizația de la ISU, care este necesară, având în vedere că ei au schimbat destinația clădirii din sediu administrativ în unitate hotelieră”, a precizat Alin Găleată.
Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului județean de Poliție Suceava, Gabriel Panțiru poliția desfășoară o anchetă în acest caz și urmează să stabilească cauzele exacte care au dus la producerea acestei nenorociri.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI