Master-planul pentru alimentare cu apă, modificat din cauza noilor denumiri ale structurilor ministeriale

Autoritatea de management a stabilit diminuarea costurilor pe cap de locuitor din zona rurală prin relaxarea pe termen lung a planului de acțiune

 

Consilierii județeni suceveni au aprobat forma finală revizuită a master-planului care stă la baza întocmirii aplicației pentru accesarea de fonduri de coeziune destinate implementării proiectului de modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Suceava.
Documentația inițială a fost elaborată în cadrul proiectului „Europe”, obiectivul general fiind o strategie locală pentru dezvoltarea sectorului de apă și apă uzată a județului, în vederea respectării angajamentelor negociate de România pe calea aderării și post-aderării. În vederea verificării proiectului de către Autoritatea de management din cadrul Ministerului Mediului și Pădurilor, aceasta din urmă a solicitat ca documentația să fie în prealabil trecută prin legislativul județean, motiv pentru care s-a aprobat Hotărârea Consiliului Județean Suceava nr.173 din 29 septembrie 2009. După analizarea master-planului în forma depusă, Autoritatea de management a stabilit diminuarea costurilor pe cap de locuitor din zona rurală, prin relaxarea planului de acțiune pe termen lung. De asemenea, în urma reorganizării guvernului, în cadrul aparatelor de lucru ale ministerelor au rezultat noi denumiri, acestea trebuind introduse în documentație.
Județul Suceava este beneficiarul Proiectului ISPA nr. 2005/RO/16/P/PA/004-01, care cuprinde master-planul aferent proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în Județul Suceava”, necesar obținerii finanțării din fonduri europene prin Programul Operațional Sectorial (POS) „Mediu”. Aplicația la nivelul întregului județ se ridică la aproximativ 120 milioane euro, sumă ce urmează a fi accesată din fonduri structurale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: