Bacalaureat 2010

Soluții pentru absolvenții din serii anterioare

 

La examenul de bacalaureat de anul acesta, pentru absolvenții din seriile anterioare unele disciplinele de examen se vor echivala, în condițiile în care înainte existau discipline care nu se mai regăsesc în examenul actual, modificat. „Sunt discipline care se echivalează cu altele. Apar tot felul de discuții din cauza faptului că cei din seriile vechi nu sunt obișnuiți cu acest tip de bac. Dacă pentru fiecare serie ar trebui să facem câte un tip de examen, nu ar mai da bacalaureatul deloc”, a declarat șeful Inspectoratului Școlar Suceava, Petru Carcalete.
Precizăm că, pe 15 ianuarie, Ministerul Educației și Cercetării propunea o nouă metodologie de bacalaureat care să reglementeze și situația elevilor care au absolvit 12 clase în anii trecuți. Printre altele, s-a vehiculat varianta ca absolvenții de liceu din anii anteriori să susțină un examen diferit și separat față de cei care au terminat liceul anul acesta, fapt considerat de Ministerul Educației ca fiind în favoarea ambelor categorii. Prin acest proiect, absolvenții de liceu din anii anteriori care vor susține bacalaureatul anul acesta își vor putea echivala probele orale cu cele de competențe, urmând ca ei să susțină numai proba de competențe digitale. O veste bună este și pentru candidații care au deja certificat de competențe: ei nu vor mai susține probele de limbă străină sau de competențe digitale, ci trebuie doar să depună la secretariatul școlii unde vor da examenul de bacalaureat o cerere și o copie legalizată a certificatului.
Reamintim că la examenul de bacalaureat din acest an s-au înscris 6.678 de candidați suceveni din promoția curentă, la care se mai adaugă 73 de candidați din promoțiile anterioare.
Bacalaureatul a suferit modificări importante, fiind mai puține probe și programate mai devreme ca în alți ani. Probele de competențe orale vor fi susținute în perioada 15-17 februarie 2010, la limba și literatura română, iar între 19-29 aprilie 2010 va avea loc evaluarea competențelor digitale. Verificarea competențelor în limba modernă va avea loc între 31 mai-4 iunie 2010. Probele scrise urmează după încheierea anului școlar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: