Suceava

Restricții de tonaj pe strada (consolidată) Cernăuți

Măsura se ia și în ciuda faptului că versantul de nord-est al municipalității, aflat în imediata apropiere a arterei, a fost obiectul unor ample investiții de stabilizare > „Acolo este o zonă sensibilă, cu alunecări de teren, și nu vrem să ne întoarcem de unde am plecat”, declară primarul Ion Lungu
 

Administrația locală suceveană va introduce restricții de circulație pe strada Cernăuți, pe care se fac încă lucrări de reabilitare, consolidare și modernizare. Restricțiile pentru autovehiculele de mare tonaj vor intra în vigoare după încheierea execuției, iar măsura se ia în ciuda faptului că versantul de nord-est al municipiului, aflat în imediata apropiere a arterei, a fost obiectul unor ample investiții de stabilizare.
„Am avut discuții cu specialiștii de la Poliția Circulației și cei din primărie, astfel încât să facem o limitare de gabarit. Doar mașinile de 3,5 tone pot să meargă pe această stradă, având în vedere că acolo este o zonă sensibilă, cu alunecări de teren, și nu vrem să ne întoarcem de unde am plecat”, declară primarul Ion Lungu, subliniind că în peri-metrul respectiv sunt deja executate lucrări de amortizare a deplasărilor terenului.
Edilul-șef reliefează că autovehiculele cu masa de peste 3,5 tone vor circula, în continuare, pe ruta Șcheia sau pe strada Aurel Vlaicu, paralelă cu strada Cernăuți.
Lucrările în desfășurare includ, printre altele, amenajarea sistemelor rutier și pietonal, consolidări cu gabioane, drenaje, reabilitarea canalizării etc.
Strada Cernăuți este am-plasată la mijlocul versantului de nord-est al municipiului Suceava, în 1995 în zonă având loc masive mișcări de teren. Alunecările au afectat atât infrastructura rutieră și cea de alimentare cu apă, cât și locuințele riveranilor. Drept urmare, la acea dată, pe strada care face parte din DE 85, asigurând legătura cu frontiera cu Ucraina, circulația a fost interzisă.
Potrivit dlui Lungu, recepția investiției de modernizare a arterei se va face la începutul lunii iulie a.c., stadiul execuție fiind, la ora actuală, de 55%. Până acum au fost con-sumate 4,5 milioane lei din cele 8,2 milioane de lei rezervate finalizării investiției de la acest obiectiv.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI