Bilanțul zilelor de ger extrem în județ

Șase decese prin hipotermie

Încă două femei din județ au murit luni, prin hipotermie, la Spitalul Municipal din Rădăuți, la care se adaugă femeia din Dornești care a decedat tot luni, la ora 4 dimineața, în același spital. Astfel, în acest sezon rece, numărul deceselor provocate de ger peste care, în cele mai multe cazuri, s-a suprapus și consumul excesiv de alcool, a ajuns la 6 cazuri.

 

Luni dimineața, pe la ora 10, la Centrul de Primire Urgențe de la spitalul rădăuțean, a fost adusă în stare de hipotermie și șoc o femeie de 49 de ani din comuna Putna.

Femeia a fost diagnosticată și cu etilism, iar pe foaie medicii au trecut și observația că ea suferise un accident vascular cerebral. A fost internată la Secția Anestezie-Terapie Intensivă, dar a decedat în jurul orei 11. Tot luni, a murit în ambulanță o femeie de 80 de ani din Forăști, cauza probabilă a decesului dată de medici fiind tot hipotermia.
În această perioadă au ajuns la spital și câteva persoane cu degerături, doi bărbați fiind internați în Secția Chirurgie a spitalului rădăuțean, iar o altă persoană s-a internat la Spitalul Gura Humorului, cu degerături la mâini.
Trei cazuri sociale, persoane fără adăpost, au fost primite la Unitatea Primire Urgențe de la Spitalul Județean Suceava, iar o alta a fost primită la Spitalul Municipal Câmpulung.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: