Datorită unei… regularizări pozitive în trimestrul IV 2009

 

Medicii de familie și specialiștii vor încasa niște bani în plus de la CAS
Medicii de familie și medicii specialiști din județ vor primi o suplimentare la banii acordați de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava pentru trimestrul IV 2009, ca urmare a creșterii valorii definitive a punctului „per capita”, față de cea minim garantată, în urma unei regularizări pe care Casa Națională de Sănătate o efectuează trimestrial.
Astfel, la medicina de familie, pentru că valoarea minimă garantată a punctului „per capita” (o valoare unică pe țară) a crescut de la 4,10 lei la 4,25 de lei, în ultimul trimestru, CAS va plăti acesteia în plus suma de 217.009 lei.
În cazul medicilor specialiști, pentru trimestrul IV, valoarea definitivă a punctului a fost de 0,85 lei, față de 0,7, cât a fost cea minim garantată, astfel că ei vor primi încă 347.743 lei.
Reamintim că finanțarea medicilor de familie se face prin plata “per capita” – tarif pe persoana asigurată, conform listei proprii de asigurați, și prin tarif pe serviciu medical, pentru asigurați.
În ce-i privește pe medicii din specialitățile clinice, suma ce li se cuvine lunar se calculează înmulțind numărul total de puncte realizat cu valoarea minimă garantată pentru un punct pe serviciu medical.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: