Neocupându-se de repararea fațadelor și a acoperișurilor

Asociațiile de proprietari pun în pericol viața și integritatea trecătorilor

 

Asociațiile de proprietari nu se preocupă suficient de întreținerea și repararea fațadelor și a acoperișurilor blocurilor, acestea, în anumite condiții, punând în pericol viața și integritatea corporală a trecătorilor. Așa se arată într-o informare a Poliției Comunitare de pe lângă Primăria Suceava, informare în care se mai precizează că societățile comerciale care lucrează la străzi și construcții nu aduc, întotdeauna, terenul la starea inițială, așa cum ar trebui.
În raportul pe 2009, semnat de șeful structurii, Viorel Horodenciuc, se evidențiază că deținătorii de câini de companie creează disconfort auditiv vecinilor, autoturismele sunt expuse la vânzare în locuri nepermise, iar bunuri de orice fel sunt abandonate la întâmplare pe domeniul public. Anul trecut, agenții comunitari s-au confruntat cu distrugerea bunurilor de inventar și a amenajărilor urbanistice ale primăriei, cu nereguli în staționarea și parcarea nepermisă a autovehiculelor, precum și cu încălcarea normelor de transport civilizat în comun ori cu neachitarea biletelor de călătorie.
Pe de altă parte, polițiștii comunitari au constatat că se menține atitudinea de eludare a normelor legale în ceea ce privește expunerea materialelor publicitare, posterelor, afișelor și anunțurilor, acesta fiind lipite sau amplasate în alte locuri decât cele stabilite, respectiv pe stâlpi, garduri, arbori, mobilier stradal sau indicatoare rutiere. Nu în cele din urmă, lucrătorii Poliției Comunitare s-au confruntat cu fenomenul reprezentat de cerșetori și persoane fără adăpost venite din alte localități și care, din cauză că nu au un domiciliul stabil, nu pot fi urmărite pentru executarea unor sancțiuni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: