Ege și Ebru au fost înmormântate ieri împreună, alături de cea care le-a dat și le-a luat viața

Sute de suceveni au venit ieri să le petreacă pe ultimul drum > Fetițele și mama lor nu au avut parte de slujbă de înmormântare și se vor odihni într-o margine a Cimitirului “Sfânta Vineri”, fără cruce la căpătâi

Zeci de suceveni s-au rugat ieri lângă gropile în care vor odihni trupurile

Gabrielei Cetin și ale fiicelor sale Ege și Ebru. S-au rugat pentru liniștea sufletelor lor, ce poartă pecetea grozăviei inexplicabile care a bulversat întreaga comunitate din Suceava.

 

Fetițele de 9 și 5 ani și mama lor care le-a luat viața au fost înmormântate ieri într-o atmosferă care a depășit cu mult tragicul unui astfel de eveniment. În curtea Bisericii „Sfânta Vineri” din Suceava, acolo unde au fost așezate în ultimele două zile trupurile Gabrielei și ale copilelor ei, s-au adunat ieri la prânz sute de suceveni. Majoritatea dintre ei au venit acolo, chiar dacă nu cunoscuseră familia, din curiozitate, din omenie, din autentice porniri creștinești sau din obișnuința pe care o au parte dintre semenii noștri, de a se hrăni hulpav din mari nenorociri despre care să-și dea cu părerea multe săptămâni după petrecerea lor.

Sufletește mai mult, creștinește cât s-a putut

Preoții suceveni au făcut în cazul familiei Cetin tot ceea ce era creștinește posibil. Fetițele, nebotezate ortodox, îmbrăcate în alb, au avut la căpătâi în capela defuncților crucea Mântuitorului. Dar nici ele și nici cea care le-a luat viața și care s-a sinucis, nu au avut parte de slujbă de înmormântare.
Înainte de ultimul drum, preotul a citit din Evanghelie, a rostit „Tatăl Nostru”, a vorbit despre Dumnezeu, viața de apoi, iertare, păcat. Sufletește, poate ar fi vrut mai mult, creștinește, atât s-a putut. Ozer Cetin, tatăl fetițelor, susținut de bunicul lor venit la înmormântare din Turcia, a stat aplecat deasupra fetițelor sale cu jalea unui părinte care a pierdut tot ce are mai de preț. A plâns, a redevenit demn, a lăcrimat din nou, dar ceea ce se vedea era prea puțin față de durerea niciodată ștearsă din sufletul său. Mai încolo, părinții Gabrielei păreau a-și fi ogoit pentru puțină vreme durerea, mângâiați de rugăciunile și cuvintele preotului. Tatăl, cu obrazul „pământ”, dar mai liniștit, încerca să aibă grijă de toate. Un grup destul de numeros, prietenii turci ai conaționalului lor rămas fără familie în împrejurări nemaipomenite au venit de asemenea la înmormântare, au adus coroane și au păstrat, până la sfârșit, respectul cuvenit momentului.
Sicriele au fost scoase în curte și, înainte de a fi urcate în mașini, rudele au împărțit deasupra lor pomeni. Zeci de oameni s-au împins și s-au bulucit după ele așa cum s-au bulucit tot timpul ceremoniei, ca să vadă și să audă totul cât mai bine.

În margine, fără cruce la căpătâi

Într-un târziu, cele două sicrie au fost urcate într-o singură dubă funerară, iar cel al mamei într-o mașină separată și cortegiul a pornit într-o tăcere nefirească pe ultimul drum, printre blocurile din cartier spre Cimitirul „Sfânta Vineri”. Oameni ieșiți la ferestre priveau cortegiul tragic și mut, făcându-și cruce, dând din cap.
Ege și Ebru au fost înmormântate împreună. Cea care le-a dat viață și apoi le-a curmat-o, într-o altă groapă, separat. Toate trei vor odihni într-o margine a cimitirului și – ciudat pentru cei ce vor trece pe acolo și nu le vor ști povestea – fără cruce la căpătâi.

Poate nu vom ști niciodată de ce…

Luni seara, Gabriela Cetin, o femeie de 31 de ani cu o familie frumoasă și fericită, s-a aruncat pe o fereastră de la etajul 5 a unui bloc din cartierul G. Enescu. În casă zăceau deja de câteva ore corpurile fetițelor ei de 9 și 5 ani, ucise de mama lor. Fetele aveau pe corp zeci de lovituri de cuțit, unele fatale, altele rateuri ale lamei, iar mânuțele lor purtau semne clare ale faptului că încercaseră să se apere de loviturile cuțitului. Muriseră din cauza unor lovituri fatale în zona gâtului.
În timp ce soțul femeii, de cetățenie turcă, încerca să forțeze intrarea în locuință, Gabriela Cetin s-a aruncat pe fereastră, murind în aceeași noapte la spital. A lăsat o scrisoare, parte cu fraze coerente, parte, semne clare ale unei minți rătăcite, pe urma căreia s-au făcut speculații nenumărate. Psihoză, depresie, imposibilitate de adaptare sufletească la rigorile credinței musulmane etc. Două lucruri au reieșit însă clar din acele rânduri disperate. Gabriela Cetin și-a iubit fetițele și soțul.
De luni seara, criminaliștii încearcă să dea o explicație cât de cât logică celor întâmplate. Au cules informații, declarații, au făcut supoziții, dar marele „DE CE” este departe de a fi lămurit. Și nu se știe dacă va fi lămurit vreodată…

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: