Întrucât nu au mai avut solicitanți, ieri

DSP a închis cele cinci centre de vaccinare

 

Toate cele cinci centre de vaccinare din județ au fost închise ieri ca urmare a numărului foarte redus de solicitări din ultimele zile.
Potrivit șefului Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, la Centrul de vaccinare din Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean Suceava s-au vaccinat luni doar 9 persoane, iar în cele din Fălticeni și Rădăuți – 1-2 persoane. Astfel că centrele de vaccinare de la Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung și Vatra Dornei au primit adrese că își încetează activitatea.
Conducerea DSP recomandă însă în continuare populației să se vaccineze împotriva virusului pandemic, la medicii de familie.
Directoarea adjunctă a DSP, dr. Marinela Grădinaru, a declarat tot ieri că în ultima perioadă medicii de familie nu au mai solicitat vaccin, probabil că mai au în stoc. Potrivit dr. Grădinaru, în săptămâna 11-17 ianuarie s-au vaccinat 15.838 de persoane, majoritatea fiind cu risc (bolnavi cronici), iar în total, de la începutul campaniei s-au imunizat 33.361 persoane: 27.426 fiind persoane cu risc, 4.024 personal sanitar, 1.371 salariați ai MAI și alte ministere, 398 elevi și 151 elevi de postliceală și studenți. Reamintim că DSP Suceava a primit de la Ministerul Sănătății 53.350 doze de vaccin Cantgrip.
În februarie se estimează că va începe vaccinarea anti AH1N1 la copii sub 16 ani și atunci se vor repartiza alte doze de vaccin, dar deocamdată DSP așteaptă de la minister un ordin precis cu instrucțiuni. Până atunci, s-a primit o adresă potrivit căreia, la vaccinarea acestor copii, trebuie solicitat obligatoriu consimțământul scris al părinților.
În ultimele 24 de ore, la Suceava a fost confirmat un nou caz de gripă nouă, la un bărbat internat în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava. Dr. Grădinaru a precizat că în prezent la Anestezie-Terapie Intensivă de la spital se află 3 persoane diagnosticate cu gripă nouă, toate în stare gravă, dar staționară, adică nu au intervenit complicații de la internarea lor în Reanimare. La una dintre persoane, pe probele din exudat nu a fost confirmat virusul AH1N1, dar dr. Grădinaru spune că au mai fost cazuri care au ieșit negative la investigațiile pe exudat și pozitive la probele prelevate în urma necropsiei.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: