La Suceava, în centrele de vaccinare și la medicii de familie

Numărul solicitărilor de vaccin Cantgrip este în cădere liberă

Numărul persoanelor care se adresează centrelor de vaccinare de la Suceava și din județ a scăzut consistent, ajungând la circa 10-20 prezentări pe zi, în ultima perioadă. Asta după ce, la începutul săptămânii trecute, erau circa 300 de solicitări pe zi la Centrul de Vaccinare de la Spitalul Județean Suceava.

 

Directoarea adjunctă a Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Marinela Grădinaru, ne-a precizat ieri că se va face o evaluare a situației pentru a vedea dacă aceste centre se vor închide sau nu. “Acum se prezintă doar câteva persoane pe zi. O să ne consultăm să vedem dacă le închidem, vom evalua situația și vom lua o decizie”, a declarat ieri dr. Grădinaru.
Situația solicitărilor de vaccinare era ieri mai relaxată și la medicii de familie, care și ei cu greu au făcut față afluenței persoanelor de pe listele proprii, acestea “năvălind” în cabinete, săptămâna trecută, dorind să se vaccineze. “Deja lumea s-a mai liniștit. După părerea mea, epidemia de gripă s-a cam terminat”, ne-a spus medicul de familie Irina Badrajan, purtătoarea de cuvânt a Asociației Medicilor Generaliști Suceava. Datele DSP Suceava arată că cele mai multe vaccinuri împotriva virusului pandemic au fost solicitate de medicii de familie, adică 36750 de doze din totalul de 53350 primite în total de DSP, ceea ce înseamnă aproape 70%.
Reamintim că, înainte de moartea actorului Toni Tecuceanu, confirmat cu gripă nouă, cele mai multe vaccinări erau la personalul medical și bolnavii cronici, la celelalte categorii – elevi, studenți, salariați ai MAI și alte ministere – fiind sporadice. După nefericitul eveniment, cozile la vaccinare la centrele înființate
în București au luat amploare, iar Suceava nu a făcut excepție. Pe 8 ianuarie, în Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean s-a înființat Centrul de vaccinare, luat și el cu asalt, pur și simplu, mai mult de către persoane asigurate, deși recomandarea era să se vaccineze acolo doar neasigurații, persoanele din alte localități și cazurile urgente. Zilele record la acest centru, ca număr de vaccinări, au fost lunea și marțea trecută, cu câte circa 300 solicitări pe zi. Ulterior, s-au mai înființat 4 astfel de centre în județ, dar ele nu au avut număr prea mare de solicitări.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: