Pentru că nu și-au raportat datoriile la Ministerul Finanțelor Publice

45 de primării din județ riscă amenzi între 10.000 și 30.000 lei

Printre unitățile administrativ-teritoriale care ar putea fi sancționate de DGFP Suceava se numără Șaru Dornei, Vatra Dornei, Voitinel, Ulma, Satu Mare, Siret, Putna, Milișăuți, Moara și Gălănești

 

Ministerul de Finanțe a transmis Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava (DGFP) lista cu unitățile administrativ-teritoriale care nu au raportat în termen sau nu au întocmit corect situația privind datoria publică locală. Anunțul a fost făcut ieri de ec. Petrică Ropotă, director coordonator al DGFP Suceava, care ne-a explicat că, săptămâna acesta, inspectorii fiscali vor controla 45 de unități administrativ-teritoriale din județ care nu au depus raportările la Ministerul de Finanțe. „Conform dispozițiilor art. 62, al. 9, din Legea nr. 273/2006, privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, unitățile administrativ-teritoriale au obligația de a transmite MFP, în termen de 10 zile, o copie după documentele primare care atestă după caz: contractarea împrumutului, autorizat prin hotărâre a comisiei, sau actul adițional al contractului de împrumut”, ne-a declarat Petrică Ropotă, arătând că „întârzierile și întocmirea incorectă a rapoartelor către MFP se sancționează cu amendă între 10.000 și 30.000 de lei”.
Șeful finanțiștilor suceveni a spus că este necesar ca unitățile administrativ-teritoriale să înțeleagă „importanța transmiterii corecte și la timp a acestor raportări, conform cărora MFP întocmește anual contul general al datoriei publice, care se anexează la contul general anual al bugetului de stat”.
Printre primăriile care vor fi controlate de finanțiștii suceveni se numără: Șaru Dornei, Vatra Dornei, Voitinel, Ulma, Satu Mare, Siret, Putna, Milișăuți, Moara și Gălănești.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: