Pentru bacalaureatul 2010, miercuri

Elevii de clasa a XII-a vor simula… priceperea digitală !

 

Elevii suceveni din clasa a XII-a vor simula miercuri proba practică de evaluare a competențelor digitale, pe care o vor da, în premieră, la examenul de bacalaureat din acest an. Simularea are loc în laboratoarele de informatică din școli, iar accesul elevilor în săli se va face la ora 12,30. La ora 13, candidații vor primi subiectul tipărit și foaia tipizată pentru completarea răspunsurilor, ei având acces la internet doar în primele 30 de minute, timp în care vor putea rezolva subiectele pentru care trebuie să acceseze anumite pagini.
Proba de competențe digitale de la bacalaureat se va desfășura între 19-29 aprilie 2010. În cadrul acestei testări elevii trebuie să demonstreze că știu să utilizeze calculatorul, să folosească internetul, să redacteze documente în Word și să lucreze în Excel. Elevii vor fi evaluați cu calificative, iar după susținerea probei vor primi un certificat de competențe recunoscut în Uniunea Europeană, cu una dintre mențiunile „utilizator mediu”, „avansat” sau „experimentat”.
Elevii care dețin deja un certificat de competențe nu vor mai susține probele de limbă străină sau de competențe digitale, ci trebuie doar să depună la secretariatul școlii unde vor susține examenul de bacalaureat o cerere în acest sens și o copie legalizată a certificatului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: