Și cu ajutorul ofițerilor BCCO Suceava, ieri

„Clanul Cordunenilor” a fost capturat

Gruparea ieșeană, cu activități în țară și în afara ei, este cercetată pentru trafic de persoane, alte infracțiuni de violență, infracțiuni informatice și fraude economice, care au adus prejudicii de milioane de euro > „În acest moment nu suntem în măsură să vă comunicăm dacă s-au efectuat percheziții sau au fost reținute persoane și la nivelul județului Suceava”, a declarat Andrei Nichitoi, șeful BCCO Suceava

 

Ofițerii Biroului de Combatere a Crimei Organizate Suceava au contribuit ieri la destructurarea „Clanului Cordunenilor”, puternică grupare de tip mafiot din Iași, specializată în traficul de persoane.
Megaacțiunea a fost coordonată de procurorii DIICOT Iași, cu sprijinul tehnic și informativ al S.R.I. și D.G.I.P.I., împreună cu ofițeri din cadrul BCCO Iași, Suceava, Bacău și BCCO București și lucrători din cadrul Jandarmeriei Române. În total, aproximativ 400 de polițiști și jandarmi!
Potrivit comunicatului DIICOT Iași, au fost efectuate ieri 47 de percheziții domiciliare, în mai multe localități, fiind duse în fața procurorilor ieșeni nu mai puțin de 110 persoane. 30 dintre ele, membre ai „Clanului Cordunenilor”, au fost puse sub învinuire.
Liderul grupării este Bogdan Constantin fost Corduneanu, care și-a cooptat pentru început în afacere numai membrii familiei. Ulterior, la rețea au aderat și alte persoane, astfel că între 2006 și 2009 aceasta a acționat intens atât pe teritoriul României, cât și în afara granițelor, legând și dezlegând afaceri ce au adus prejudicii de milioane de euro.
Membrii grupului infracțional organizat sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane (victimele fiind exploatate sexual, obligate să cerșească sau să comită furturi), pentru săvârșirea de infracțiuni de violență, infracțiuni informatice și fraude economice (obținând credite prin folosirea de acte false și persoane interpuse, racolate în acest scop).
Cât de „atins” de activitatea Cordunenilor a fost și județul Suceava sau dacă traficanții de persoane și-au întins și la noi activitatea se va ști mai bine în zilele următoare.
Coordonarea acțiunii aparține autorităților ieșene, de aceea, declarațiile de pe plan local au fost cât se poate de discrete. „Într-adevăr, o parte din efectivele BCCO Suceava au fost ieri cooptate în acțiunea DIICOT Iași. Dar în acest moment nu suntem în măsură să vă comunicăm dacă s-au efectuat percheziții sau au fost reținute persoane și la nivelul județului Suceava”, ne-a declarat Andrei Nichitoi, șeful BCCO Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: