La Sadova

Simpozion dedicat episcopului Irineu Crăciunaș

 

La Biserica „Sf. Nicolae“ din Sadova, în organizarea Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc, va avea loc duminică, 17 ianuarie, simpozionul „Episcopul Irineu Crăciunaș Suceveanul (1928-1973) – personalitate a vieții strămoșești”. Programul manifestării va începe cu o slujbă de parastas pentru vrednicul de pomenire episcop Irineu Crăciunaș, la 37 de ani de când a trecut la cele veșnice.
„Episcopul Irineu Crăciunaș s-a născut în Sadova și, de aceea, ne-am gândit să marcăm ziua de 17 ianuarie, întrucât a fost o personalitate a locurilor, dar și pentru faptul că a fost, pentru scurtă vreme, episcop-vicar al Mitropoliei Moldovei și Sucevei. La simpozion vor participa foști colaboratori și preoți care l-au cunoscut pe episcopul Irineu Crăciunaș. Sperăm ca discuțiile care îi vor antrena pe cei prezenți să reliefeze aspecte pe care episcopul Irineu Crăciunaș le-a evidențiat în scurta sa viață pământească”, a declarat pr. Simion Mândrilă, de la Parohia „Sf. Nicolae“, Sadova.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: