Puncte... de vedere

Părinți de sportive

 

Lumea sportului este una frumoasă, deși presupune multe sacrificii. Mulți dintre părinți visează pentru copiii lor o carieră în sport, care să le aducă faimă, bani și multe deplasări în străinătate, acolo unde cei mai cărunți poate nu au reușit să ajungă. Toată lumea trebuie să fie convinsă că sportul te învață mult mai multe decât „să învingi cinstit și să pierzi demn”.
Pentru ca un copil să ajungă la marea performanță trebuie dus de mic pe terenul de sport. Și la Suceava, la fel ca peste tot, de altfel, părintele merge cu mititelul la un centru de pregătire, la un antrenor și-l roagă să se ocupe de copilul său.
Astfel intervine prima problemă, care este a părinților: nu forțați copilul să facă un sport pentru care nu are înclinație, doar dintr-o ambiție personală. Dacă nu-i place sportul, poate-i place vioara și arcușul și poate deveni un rapsod.
A doua problemă, care are corespondență și la Suceava, începe din momentul în care copilul se axează pe o anumită ramură sportivă și începe antrenamentele. Părintele, pentru ca juniorul său să progreseze, va trebui să achite o taxă pentru echipament, teren, efortul depus de antrenor etc. În mod normal, aici trebuie să se oprească „elanul” său. În acest punct intervine antrenorul care modelează micul sportiv și alcătuiește o echipă, vorbim de jocurile sportive, care în general are un număr stabilit de jucători.
Sunt copii care se ambiționează dacă se întâmplă o dată, de două ori sau de trei ori să fie trecuți cu vederea de antrenori. Sunt alți copii însă, mai sensibili, care dacă observă că nu sunt băgați în seamă renunță, axându-se pe altceva.
Deci concluzia ar fi că trebuie găsit un echilibru între dorințele părinților, ale copiilor și ale antrenorilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: