„Nu am avut niciun caz de reacție alergică la vaccinul împotriva gripei de tip nou”

 

Niciuna dintre sutele de persoane care s-au imunizat împotriva virusului AH1N1 în Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu a suferit o reacție alergică din pricina vaccinului. Anunțul a fost făcut de medicul Tiberiu Brădățan, purtător de cuvânt al spitalului din județ, care ne-a explicat că, înainte de a fi vaccinați, pacienții trebuie să treacă printr-un triaj epidemiologic.
„Nu am avut niciun caz de reacție alergică la vaccin. Mă refer la pacienții care s-au imunizat în Centrul de Vaccinare Antigripală, amenajat în spital”, ne-a declarat Tiberiu Brădățan. Medicul urgentist ne-a informat că, după ce sunt imunizați împotriva gripei de tip nou, pacienții sunt ținuți sub supraveghere de către medici încă 30 de minute. „Înainte de a fi vaccinați, pacienții sunt întrebați, printre altele, dacă sunt alergici la albușul de ou”, a precizat medicul.
În primele 3 zile ale săptămânii în curs, la Centrul de Vaccinare Antigripală amenajat în Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” s-au imunizat circa 750 de persoane.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: