2009, un an bun pentru voleiul sucevean

Voleiul este unul dintre cele mai vechi sporturi de echipă din Suceava. De aproape cinci decenii, formația reprezentativă a Sucevei a adunat în „bătrâna” sală „Unirea” iubitorii jocului la fileu. Suceava a avut întotdeauna jucători talentați și a activat ani buni în primul eșalon valoric al voleiului masculin românesc.
În ultimii ani, CSMU LPS Suceava a evoluat în Divizia A2, dar luptă să revină acolo unde merită. Anul 2009 poate fi considerat al „renașterii” voleiului sucevean.
 

Beneficiind de o generație deosebită cu Huțuleac, Sasu, Giurcă, Orășanu, la care s-au adăugat Ursachi și Bocancea, echipa suceveană a încheiat pe locul II în Seria Est sezonul competițional 2008-2009 și a evoluat în play-off-ul Diviziei A2.
Disputa de pomină a campionatului trecut a fost cea cu CSM București, o echipă bine motivată și foarte ambițioasă, formație pe care sucevenii au depășit-o, și acasă, și în deplasare, cu același scor, 3-2. Victoria de la București a dovedit faptul că CSMU LPS Suceava a acumulat destulă experiență competițională și poate gestiona momentele grele ale unei întreceri.
„Ghinionul” echipei sucevene în sezonul 2008-2009 s-a numit SCMU Craiova, ajunsă dintr-o „eroare” geografică în Seria Est. CSMU LPS Suceava și SCMU Craiova s-au calificat la barajul pentru promovarea în Divizia A1. Ghinionul i-a urmărit și în primul meci al turneului de baraj, unde elevii profesorului Victor Pancu i-au avut ca adversari pe cei de la SCMU Craiova care câștigaseră toate disputele directe de până atunci. Partida a fost echilibrată și decisă de un singur serviciu, sucevenii cedând la mare luptă cu 2-3. Din acel moment, moralul a ajuns la cote minime și CSMU LPS Suceava a pierdut partidele cu Phoenix Șimleul Silvaniei și CVM Brașov.
„Sincer să fiu nu știu dacă eram pregătiți pentru un campionat în Divizia A1, dar sunt convins că în cazul în care câștigam partida cu SCMU Craiova am fi promovat”, a declarat, atunci, antrenorul Victor Pancu.

Sezonul 2009-2010, unul în care, în sfârșit, CSMU LPS Suceava și-a propus promovarea

După un sezon bun, în care a fost foarte aproape de a ajunge din nou în prima ligă, CSMU LPS Suceava a atacat cu mare încredere campionatul 2009-2010. Secretul acestui elan a fost un parteneriat între Consiliul Local al municipiului Suceava și Iulius Mall, un parteneriat destinat susținerii voleiului sucevean. Beneficiind de un sprijin serios, formația suceveană a transferat trei jucători, Someșan și Suson de la Unirea Dej și Soveja de la Poli Iași și a avut un parcurs de excepție în prima parte a campionatului Seriei Est a Diviziei A2.
CSMU LPS Suceava a pierdut un singur meci din cele zece disputate și poate fi considerată lider, în condițiile în care are două partide restanță de disputat, ambele pe teren propriu, în compania unor grupări modeste. Cel mai important lucru al acestei prime părți a sezonului îl reprezintă jocul formației sucevene, care a căpătat consistență datorită experienței jucătorilor din lot. Cei care cunosc jocul de volei realizează imediat o asemănare cu meciurile de top, cu combinații deosebite, blocaje și servicii din săritură.
În mod cert, CSMU LPS Suceava va ajunge la barajul de promovare, astfel lucrurile devenind foarte serioase.
„Noi ne-am gândit foarte bine la posibilitățile formației noastre și ne-am concentrat pe crearea unei echipe care să reziste în Divizia A1, nu să fie doar o cometă în primul eșalon. În acest sens am reușit să transferăm câțiva jucători cu experiență, care împreună cu cei mai vechi alcătuiesc o formație echilibrată și competitivă. Pentru a fi liniștiți în Divizia A1, ne-ar mai trebui doi jucători buni, dar până la momentul promovării mai este mult de muncit. Trebuie acordată mare atenție tuturor partidelor și concentrare pe fiecare fază de joc. Sper, totuși, ca iubitorii voleiului sucevean să-și vadă din nou echipa favorită alături de marile forțe ale voleiului românesc” a declarat directorul sportiv al formației CSMU LPS Suceava, doctorul Traian Căldare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: