Pe final de an

Dezbateri pentru stingerea datoriei de 77 milioane de lei pe care Primăria Suceava o are la Termica

 

Aleșii locali vor mai avea, mâine, o ultimă ședință extraordinară pe acest an, prilej cu care vor fi încununate demersurile de reglementare a situației patrimoniale între municipalitate și SC Termica. Într-o întrunire anterioară, în baza unei decizii a Adunării Generale Acționarilor (AGA) de la Termica, a fost o aprobată o primă hotărâre de Consiliu Local în acest sens, demersurile urmărind stingerea datoriei de 77 milioane de lei pe care administrația locală o are către operatorul de termoficare din Lunca Sucevei ca subvenție la energia termică furnizată în sistemul centralizat.
„A fost făcut un prim pas pe calea reglementării patrimoniale definitive între Primărie și Termica, urmând să dăm o hotărâre în care venim cu aport la capitalul social al societății cu terenuri în valoare de 77 de milioane de lei”, precizează primarul Ion Lungu. Ocupantul fotoliului din Areni crede că a venit timpul ca administrația locală să ia în propriile mâini soarta societății de termoficare, el exprimându-și pesimismul față de preluarea respectivilor operatori sub aripa protectore a guvernului. În acest sens, este în plan construirea unei noi capacități de producere a agentului termic pe biomasă, dimensionată la necesarul de consum al sucevenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare.
„Trebuie să ne facem ordine în propria curte și să ne stabilim propria strategie de termoficare. Rămânem în echipă cu cei de la Termica și vom face tot ce este posibil să ajutăm cu finanțări”, precizează primarul Ion Lungu, menționând că strategia va fi gata până la 1 martie, astfel încât să se treacă la investiția efectivă și să se rezolve, pe termen lung, problema încălzirii urbei reședință de județ.
Cele 77 de milioane de lei, sumă datorată furnizorului, producătorului și distribuitorului de agent termic în contul diferenței dintre prețul de producție a gigacaloriei și prețul plătit de populație, urmează să fie anulate după ce Primăria Sucevei va ceda SC Termica o suprafață de 155,4 hectare, terenuri aflate sub obiectivele societății.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: