Un vameș și doi polițiști de frontieră au fost trimiși în judecată de DNA

Mircea Ioan Andrișan, vameș la PV Vicovu de Sus, Amar Dănuț Ziub și Petru Pavel Palamariu, agenți ai Poliției de Frontieră Suceava, și doi „civili” au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție.

 

Primii trei vor răspunde penal pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și complicitate la abuz în serviciu. „În data de 14 septembrie 2007, incul-pații Mircea Andrișan – controlor vamal, Amar Dănuț Ziub, agent de poliție și șef al echipei PTF, și Petru Pavel Palamariu, agent de poliție, și-au încălcat atribuțiunile de serviciu prin neefectuarea con-trolului vamal și documentar, modalități prin care au permis inculpaților Radu Belibou și Ilie Bahnean să introducă, cu două autoturisme, prin PTF Vicovu de Sus, cantitățile de 4930 de pachete de țigări Ronson și 320 sticle de votcă Medoff de proveniență Ucraina”, au sintetizat procurorii DNA.
Cu aceeași ocazie, statul a fost prejudiciat cu suma de 24.407 lei, sumă ce provenea din taxe vamale, accize și TVA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: