Gripa nouă mai face o victimă la Suceava

 

Un bărbat de 52 de ani din Suceava a murit duminică la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași, fiind transportat acolo cu Ambulanța de la Spitalul Județean Suceava, unde fusese internat joia trecută. Bărbatul fusese confirmat cu gripă nouă, dar deocamdată nu se poate spune dacă virusul AH1N1 a fost și cauza decesului. La Secția de Boli Infecțioase Suceava, unde s-a prezentat mai întâi, a fost diagnosticat cu insuficiență respiratorie severă și bloc alveolo-arterial, apoi starea lui s-a înrăutățit și a fost trimis la Iași, a precizat ieri șeful Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu. Cauza decesului va fi stabilită după examenul anatomo-patologic.
“Nu se poate deocamdată afirma că virusul AH1N1 a provocat decesul sau că au fost comorbidități care s-au agravat pe fondul gripei. A mai fost un caz, al pacientului care a murit la ATI Suceava, unde cauza decesului nu a fost virusul respectiv, deși fusese și el confirmat cu gripă nouă. La pacientul de acum toate simptomele arătau o suferință pulmonară recentă, nu avem date de afecțiuni mai vechi”, a declarat dr. Lăzăreanu.
Bărbatul a ajuns la Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Suceava pe 17 decembrie, când deja avea insuficiență respiratorie acută, medicii de acolo stabilind că debutul bolii a fost pe 13 decembrie, cu simptome specifice gripei: cefalee, febră, dureri musculare etc. Starea bolnavului s-a agravat, a fost intubat și trimis la Iași, unde a decedat. El lucra ca șofer la Regia de Gospodărire a Apelor, iar anul acesta și-a însurat fiul.
Cu acest din urmă caz, numărul deceselor din județ având această cauză a ajuns la 6.
În ultimele 24 de ore, la Suceava au fost confirmate încă 2 cazuri de gripă nouă, toate internate la Spitalul Județean, iar la nivel național – 40 de cazuri noi și 2 decese, unul fiind al suceveanului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: