Puncte... de vedere

Vizita Moșului…

În timpul nopții a nins, orașul este acoperit cu o pulbere fină, tăcerea mustește ca o pisică albă, cu ochi albaștri, cercetători și hipnotici. Mă bucur că sunt încă în viață. Știu că ne este greu să admitem, dar oricare dintre noi ar putea să-și încheie mâine socotelile cu lumea.
 

Cel mai simplu este să dispari de pe pământ. Dacă îmi ajută Dumnezeu, voi trăi și sărbătoarea Crăciunului. În realitate nici nu-mi doresc alte daruri. Este de ajuns că mă pot ridica singură din pat, că pot umbla, că pot vedea miracolul naturii.
Bucovina își rostește iarăși cântecul tainic al datinilor inconfundabile. Străzile se reconturează miraculos și din adâncuri se aude cântecul vieții și al morții. În vitrine, strălucesc brăduții pregătiți pentru vizita lui Moș Crăciun, trebuie să fii orb și surd pentru a ignora secretul nerostit al așezării.
La Rădăuți, viața are totuși un sens de poveste. Deocamdată trăiesc și eu această poveste, ca și cum aș mângâia o pisică albă, rămasă cândva fără stăpân. Privesc bradul meu de Crăciun și detest că nu pot opri timpul. Politicienii m-au obosit, poate intrigile m-au obosit. Îmi fac rugăciunea de noapte și mă retrag în vis. Cât d e puțin trăim și cât de prostește ne purtăm! Pregătiți-vă și voi pentru vizita Moșului, nu așteptați prea mult. Dacă veți fi sănătoși, darul va fi mult mai prețios decât oricare din visele voastre.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI