Municipalitatea suceveană investește 4 miliarde de lei vechi în cabinetele medicale școlare

Banii provin din vânzarea cabinetelor medicale, alte 3 miliarde de lei vechi fiind orientate înspre Spitalul Județean de Urgență

 

Municipalitatea suceveană finanțează cu 300.000 de lei Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”. Banii provin din sumele adunate în urma vânzării spațiilor cu destinație medicală care aparțineau administrației locale, în 2009 încasările din această sursă ridicându-se, potrivit primarului Ion Lungu, la 1,4 milioane de lei (14 miliarde de lei vechi). „În acest an am dat Spitalului Județean 7 miliarde de lei vechi, însă am primit solicitări pentru încă 3 miliarde de lei vechi. Am onorat această cerere, legea stipulând că încasările din vânzarea cabinetelor trebuie să aibă destinații medicale”, a precizat dl Lungu.
Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, municipalitatea a scos la bătaie 217 de locații, prețul de vânzare a spațiilor medicale și terenurilor aferente stabilindu-se prin negociere directă între cumpărător și comisia special constituită în acest sens. Suma rezultată a putut fi achitată integral la semnarea contractului de vânzare-cumpărare sau în rate eșalonate pe maximum 15 ani, cu un avans de 15%. Potrivit prevederilor legale, au cumpărat spații cu destinație medicală medicii, stomatologii, biologii, biochimiștii, fizicienii, tehnicienii dentari, celelalte persoane cu drept de liberă practică care desfășurau activități conexe actului medical, precum și persoanele juridice care, deținând legal locația, aveau ca unic obiect de activitate furnizarea de servicii medicale. Primarul a mai precizat că diferența de 400.000 de lei va fi investită în cabinetele medicale școlare finanțate de la bugetul local. „Restul de 4 miliarde lei vechi îi reținem pentru primărie, având în vedere că avem preluată activitatea de la nivelul cabinetelor medicale școlare din învățământul preuniversitar, unde este nevoie de dotări, reparații și medicamente”, a conchis Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI