După majorarea aportului de capital

Municipalitatea suceveană își păstrează poziția de acționar majoritar la ACET

„Vom avea aproape 51% din capitalul social al societății ACET, un lucru corect și în interesul municipalității”, a spus primarul Ion Lungu

 

Aleșii locali au aprobat în ședința ordinară de ieri majorarea aportului de capital al municipiului Suceava la societatea de utilități comunale ACET. Demersul survine unei adrese a acestei din urmă firme și are ca finalitate menținerea uni cote de participare de peste 50% a municipalității sucevene. „Suplimentul” constă în aproximativ 370.000 de euro, echivalentul a 1,56 milioane lei, reprezentând participare în natură cu un teren în suprafață de 3033 de metri pătrați de pe strada „Mihai Eminescu”. Bunul a fost evaluat de un evaluator autorizat în baza unui contract semnat de primăria Suceava cu societatea specializată Belcasa. După vărsarea aportului, fondurile din capitalul social al ACET deținute de municipiul Suceava, inclusiv numărul de acțiuni, vor fi corelate cu suma amintită. Consiliul Local a mai aprobat o hotărâre cu obiect similar, dar s-a constatat că bunul în cauză, respectiv clădirea stației de pompe de pe strada Rezervorului, este într-o stare avansată de uzură și, ca atare, nu face prea mulți bani (60 milioane de lei vechi). „Vom avea aproape 51% din capitalul social al societății ACET, un lucru corect și în interesul municipalității”, a spus primarul Ion Lungu. Cu circa 3 luni în urmă, majorat cu 2 milioane de lei a fost și capitalul social cu care Consiliul Județean Suceava participă la operatorul regional ACET, sumă necesară întocmirii documentației pentru accesarea de fonduri structurale în cadrul etapei a doua a programului de extindere a rețelelor de apă și canalizare din județ. Astfel, Consiliul Județean Suceava are 27,3% din acțiuni, Rădăuți – 8,2%, Fălticeni – 7,6%, Siret – 3,6%, Gura Humorului – 1,3%, Câmpulung Moldovenesc – 0,0402% și Solca – 0,0419%. În schimbul acestui aport, ACET a emis, pe numele Consiliului Județean Suceava, 126.104 acțiuni cu valoare nominală de 15,86 lei fiecare. În cadrul aplicației din Programul Operațional de Mediu, județul Suceava, prin ACET, poate accesa fonduri structurale de aproximativ 120 milioane euro, însă, pentru aceasta, se impune asigurarea sursei de finanțare necesare la întocmirea studiului de fezabilitate, proiectului tehnic, detaliilor de execuție, documentației de autorizare și documentației de atribuire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: