Om al străzii ucis de frig

“De când a dat frigul, la UPU ajung, în medie, pe seară, două sau trei persoane fără adăpost”, ne-a declarat Tiberiu Brădățan, purtător de cuvânt al Spitalului Județean “Sf. Ioan cel Nou”

Ieri dimineață, Gheorghe Duțuc, în vârstă de 43 de ani, a fost găsit, fără suflare în zona Bisericii „Sf. Andrei”, din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. Bărbatul, cunoscut ca om al străzii și consumator de băuturi alcoolice, a fost transportat cu ambulanța la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului județean „Sf. Ioan cel Nou”.

 

Aici, medicii nu au putut decât să constate decesul, care s-a datorat unui stop cardio-respirator, provocat de temperaturile scăzute, înregistrate în noaptea de sâmbătă spre duminică.
„Am aplicat manevrele de resuscitare, însă în zadar. Bărbatul decedase înainte de a ajunge la UPU”, ne-a declarat medicul urgentist Tiberiu Brădățan, purtător de cuvânt al Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou”. El a adăugat că, de când a dat frigul, la UPU ajung, în medie, pe seară, două sau trei persoane fără adăpost. „Sunt transportate cu ambulanța ca urmare a sesizărilor sucevenilor. Le acordăm îngrijirile medicale, îi spălăm și le oferim un pat peste noapte. A doua zi însă, se întorc pe stradă și ajung apoi la spital la fel de murdari sau mai rău… Răpuși de frig”, a precizat medicul.
Tiberiu Brădățan este de părere că la Suceava ar trebui să existe un adăpost destinat persoanelor care „locuiesc” pe stradă, adăpost care să funcționeze măcar pe timpul iernii. „Lipsa acestui adăpost pune presiune pe spital. Oamenii străzii ocupă periodic camera de supraveghere a Unității de Primire a Urgențelor”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: