Liber pentru mașini pe Mestecăniș !

Tronsonul Iacobeni – Sadova al DN17, în sfârșit recepționat

> Firma constructoare „Mochlos” a reabilitat 28 km de drum în 5 ani de zile, acordând lucrării executate o garanție egală și chiar mai mică decât pentru o mașină de spălat rufe (2 ani)
> „O lucrare transcarpatică de referință”
> Pasul Mestecăniș nu mai este o povară pentru conducătorii auto
> Parcurgerea traseului Suceava – Vatra Dornei durează numai două ore!

Reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România au recepționat, în cursul zilei de ieri, lucrările de modernizare a Drumului Național 17 (Suceava – Vatra Dornei), pe tronsonul Iacobeni – Sadova. Lucrările au fost executate de muncitorii firmei grecești „Mochlos”.

 

Tronsonul inaugurat are o lungime de 28 de kilometri, iar valoarea investiției a fost de aproape 140 de milioane de lei și a constat atât în refacerea șoselei, cât și în construirea a 18 km de ziduri de sprijin și în consolidarea a 12 poduri, două treceri la nivel cu calea ferată, precum și perfectarea sistemului de drenare a apei. Platforma drumului a fost lărgită cu 10 metri, fiind prevăzută cu a treia bandă de trafic, pentru vehicule lente.
Lucrările la tronsonul Iacobeni – Sadova au demarat pe 14 decembrie 2004 și au fost încheiate cu o întârziere de 2 ani și jumătate față de data stabilită în contract, firma constructoare punând acest neajuns pe seama gradului de dificultate a lucrării și a calamităților produse în anii anteriori.
Așadar, societatea „Mochlos” a reabilitat 28 km de drum în 5 ani de zile, acordând lucrării executate o garanție de 2 ani, mai puțin decât cea acordată unei mașini de spălat rufe. „Garanția drumului a fost stabilită prin proiect. Este vorba despre 2 ani de zile”, ne-a declarat Liliana Drancă, șefa secției Câmpulung Moldovenesc a Companiei de Drumuri Naționale.

Gheorghe Flutur a atras atenția asupra agresării mediului înconjurător pe DN17

Prezent la recepția drumului Iacobeni – Sadova, președintele Consiliului Județean Suceava a atras atenția, atât reprezentanților firmei „Mochlos”, cât și celor de la Regia Pădurilor, că lucrările de reabilitare a DN 17 au agresat mediul înconjurător. „Dacă este o problemă care trebuie rezolvată, este vorba despre agresarea mediului ambient. Este o zonă turistică foarte frumoasă, dar mediul este foarte agresat. Mai fac o observație: pe marginea drumului sunt arbori care, din cauza excavărilor, au rămas cu rădăcinile în aer și care, la prima zăpadă, îi aveți musafiri pe carosabil.
Acum drumul arată bine. Le mulțumesc constructorului, proiectantului, primăriilor Pojorâta și Iacobeni. Cred că este o lucrare transcarpatică de referință, pentru că acest drum le-a creat mari probleme transportatorilor. Pasul Mestecăniș era recunoscut ca o povară pentru oameni. Acum nu mai este”, a declarat Gheorghe Flutur.
Președintele Consiliului Județean Suceava a apreciat că, în prezent, ca urmare a executării lucrărilor de reabilitare a Drumului Național 17, conducătorii auto pot să parcurgă traseul Suceava – Vatra Dornei în doar două ore.
La finalul recepției, unul dintre reprezentanții firmei grecești „Mochlos” l-a invitat pe șeful executivului județean să spargă un pahar, în conformitate cu tradiția.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: