În bugetul județean

Gol de casă de 6,6 milioane de lei

Potrivit conducerii CJ, gaura este cauzată de aleșii de la PSD și PNL, care au votat împotriva vânzării unor bunuri din patrimoniul privat al județului

 

La peste 6,6 milioane de lei se ridică, la finele lui 2009, golul de casă din bugetul județean sucevean. Așa relevă proiectul de hotărâre aprobat ieri, într-o ședință extraordinară a deliberativului județean, prin care respectivul deficit a fost „peticit” cu bani ținuți deoparte pentru situații de acest gen. Gaura de 6,6 milioane lei este suplinită temporar printr-un transfer financiar din fondul de rulment, care are, potrivit scriptelor CJ, un excedent de 6,58 milioane de lei. În conformitate cu Legea finanțelor publice, disponibilitățile fondu-lui de rulment pot fi utilizate temporar pentru acoperirea golurilor de casă provenite din decalaje între veniturile și cheltuielile pe anul în curs.
„Întrucât la această dată veniturile proprii prevăzute a se încasa la bugetul propriu al județului Suceava înregistrează deficit, rezultat în mod special din nerealizarea veniturilor din vânzarea bunurilor aparținând domeniului privat, este recomandată a-probarea utilizării din fondul de rulment a sumei de 6,64 milioane de lei, pentru acoperirea temporară a golului de casă, urmând ca, pe măsură ce se încasează veniturile estimate, fondul de rulment să fie reîntregit”, a subliniat șefului executivului județean, Gheorghe Flutur.
Administrația județeană PD-L a avut mai multe tentative de scoatere la vânzare a unor bunuri din patrimoniul propriu, acestea fiind blocate de legislativul județean. Aleșii de la PSD și PNL au votat împotriva vânzării obiectivelor cuprinse în 5 proiecte de hotărâre, solicitând un preț de pornire a licitației mai mare.
Executivul Consiliului Județean Suceava intenționează să vândă 13 terenuri și clădiri, considerând că acestea pot constitui o importantă sursă de venituri la buget. Bunurile din domeniul privat ar urma să fie înstrăinate prin procedura licitației publice, regula generală în materia vânzării. Evaluarea acestora a fost făcută de o comisie de specialiști, desemnați, de asemenea, prin licitație.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: