Drumul spre închisoare, „pavat” cu brazi de Crăciun

Chiar dacă a scăzut infracționalitatea silvică, peste 1000 de silvicultori, polițiști și jandarmi străbat pădurile județului după hoții de lemn > Doar 2 pomi tăiați ilegal pot trimite făptașul la închisoare

Silvicultori, polițiști și jandarmi bat și mai abitir pădurile județului în preajma Crăciunului, acum când încep să dea târcoale hoții de pomi de iarnă.
Patrulele mobile mixte sunt operative în această formulă încă de la mijlocul lunii noiembrie și vor fi în activitate până după Crăciunul pe stil vechi, anume până pe 15 ianuarie 2010.

 

Pentru combaterea tăierilor ilegale de material lemnos și în special a pomilor de iarnă, sunt zilnic în teren 720 de silvicultori, 230 de polițiști și aproape 60 de jandarmi.
În urma activității de patrulare și control de până acum au fost aplicate amenzi în valoare de 22.500 de lei și au fost confiscați 58 mc de material lemnos. Nu e mult, iar Direcția Silvică recunoaște scăderea numărului de infracțiuni silvice; dar încă se fură destul.
Pe raza Ocolului Silvic Mălini au fost confiscați și primii brazi de Crăciun tăiați ilegal. În număr de 111 bucăți, aceștia urmau să ia drumul pieței, dar, pentru că însoțitorii nu aveau nici documente de proveniență, nici aviz de transport, au fost opriți de patrulele mixte.
„Am vrea să reamintim că sancțiunile pentru transportul și tăierile ilegale nu sunt deloc blânde. Transportul fără documente se sancționează cu amenzi de la 1000 la 3000 lei, iar tăierile ilegale de peste 5 mc masă lemnoasă pe picior sunt pedepsite cu închisoarea de la 6 luni la 15 ani.
Practic, tăierea a 2 pomi este deja infracțiune și poate trimite făptuitorul la închisoare”, a declarat Mihai Mihețiu, șeful Direcției Silvice Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: