Acord județean pentru împădurirea a 45 ha de teren degradat

 

Consiliul Județean se asociază cu 6 comune sucevene în vederea implementării proiectelor finanțate prin Programul de îmbunătățire a calității mediului și împădurire a terenurilor agricole degradate. Este vorba despre comunele Arbore, Bălăceana, Cacica, Ciprian Porumbescu, Drăgoiești și Păltinoasa, scopul fiind împădurirea unei suprafețe de peste 200 ha de terenuri agricole degradate situate pe raza unităților administrativ-teritoriale în cauză. Scopul acordului este îmbunătățirea calității mediului prin extinderea suprafeței împădurite, ameliorarea progresivă a capacității de producție a terenurilor degradate, menținerea biodiversității și dezvoltarea continuă a funcțiilor ecologice și sociale ale pădurilor. Prin înțelegerea statuată în ședința ordinară de ieri a legislativului județean, se urmărește refacerea calității solului, combaterea schimbărilor climatice prin diminuarea efectelor secetei și limitarea deșertificării, protejarea solului, precum și diminuarea intensității proceselor de degradare a terenurilor.
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că banii sunt asigurați de Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: