Lions Club Suceava, un Moș Crăciun, darnic și bun…

Făcând parte din cea mai mare organizație din lume (1,3 milioane de membri), Lions Club Suceava a primit botezul în ziua de 8 iunie 1993, când s-a înscris la Judecătoria Suceava, iar pe data de 4 mai 1994 a primit carta Lions Club International.
 

De atunci, membrii organizației sucevene, o mână de oameni mărinimoși (Corneliu Orezeanu, Elena și Vasile Crăciunescu, Ovidiu Dumitrescu, Nelu Tașcă, Nelu Opincaru, Angela Opincaru, Dana și Titel Cojocaru, Corina și Dorin Stănescu, Cristina David, Corneliu Dediu, Corneliu Airoaie, Vasile Ilie, Georgeta și Corneliu Martiniuc, Manuela David, Nicu Belioae, pr. Baltag, Florin Cerlincă și Areta Lateș) au depus eforturi susținute pentru a îmbunătăți viața celor mai puțin norocoși, dedicând o parte din timpul lor liber în direcția satisfacerii nevoilor oamenilor de diferite vârste. De la înființare și până în prezent, Asociația Lions Club Suceava a derulat numeroase acțiuni și proiecte. Asupra multora dintre ele ne-am referit, pe larg, la timpul potrivit. Amintim doar câteva dintre cele mai deosebite, realizate în ultimii ani: materializarea proiectului „Să redăm darul vederii”, prilej cu care s-au acordat circa 12.400 de consultații oftalmologice unor persoane defavorizate, cu posibilități materiale reduse din municipiul Suceava și localități apropiate, de către medici oftalmologi și specialiști optometri din SUA și Italia; Proiectul „Vedere clară, ochi sănătoși” s-a orientat în special spre ocrotirea vederii copiilor și prevenirea orbirii infantile. În cadrul acestei acțiuni ample, medicii oftalmologi Cristina David și Georgeta Martiniuc, membri ai Clubului Lions, au efectuat consultații gratuite la copii din grădinițe și școli din județ. În august 2008, leii suceveni au acordat ajutoare consistente peroanelor afectat de inundații din comunele Straja și Todirești.
A devenit o tradiție ca, an de an, Lions Club Suceava să organizeze și să finanțeze faza locală a Concursului internațional „Lions” de grafică, adresat copiilor cu vârste între 11 și 13 ani, „Afișe pentru pace”. De astă dată, miercuri după-amiază, sala City Gallery, din cadrul Shopping City Suceava, ce găzduiește o expoziție de pictură a celor mai de seamă artiști plastici suceveni, a fost gazda unei manifestări aparte: premierea micilor artiști, elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Lucrările copiilor înscriși în întrecere au fost expuse alături de tablourile valoroase ale artiștilor consacrați, unii fiind profesorii lor îndrumători. Prin această acțiune, așa cum menționa prof. Lucia Pușcașu, ”Clubul își propune să sădească în sufletul copiilor ideea nobilă de pace. De aceea, în fiecare desen al micilor artiști se va putea găsi o părticică din sufletul lor”. În deschiderea manifestării s-au adresat celor prezenți (și au fost foarte mulți la număr), dl Corneliu Orezeanu, decanul de vârstă al Lions Club Suceava și dna Elena Crăciunescu, președintele în exercițiu al Clubului, care au pus accentul pe importanța acestui concurs, pe rolul deosebit pe care îl are clubul în organizarea întregii manifestări.
Îndrumați de profesorii Lucia Pușcașu, Cătălin Chifan, Oana Chinchișan, Raluca Schipor și, nu în ultimul rând, Camelia Rusu Sadovei, în competiție s-au în scris, inițial, 54 de copii. Patru dintre ei au urcat pe podium, iar 10 au primit mențiuni. Celorlalți li s-au acordat cadouri și diplome de participare. Marele premiu a revenit, și în acest an, elevei Holenciuc Teodora. Premiul I – Țehaniuc Oana; premiul II – Broască Anca Maria, iar premiul III – Zlotariu Marinel. Mențiuni au fost acordate elevilor: Lemne Lavinia, Bulău Florentina Adelina, Poroch Roberta, Lupu Manuel Andrei, Ignat Alexandru, Maliș Cristina, Ivan Magdalena, Rotar Elena Diana, Crețu Anca Ștefana și Cernăuțean Iuliana. Bucuria de pe chipurile copiilor a fost ușor de observat. Ea s-a răsfrânt însă și în inima și pe fețele prietenilor lor mai mari, părinți, profesori și, mai ales, membrii Lions Club Suceava și a sponsorilor mărinimoși care i-au făcut deosebit de fericiți pe micii artiști.
Nu putem încheia această consemnare fără a sublinia efortul (încununat de succes de altfel) al dnei dr. Georgeta Martiniuc, președintă de comisie în cadrul Lions Club, care, alături de artista Lucia Pușcașu, nu cu puține eforturi, s-a ocupat de buna organizare a întregii manifestări, ce s-a dovedit, în final, a fi o reușită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: