Angela Furtună, în Antologia Scriitorilor de Limba Română din Quebec

Poeta și publicista din Suceava semnează și postfața celui mai recent volum de versuri al vicepreședintelui ASLRQ, Ionuț Caragea
 

Recent, a apărut cea de-a treia carte a Editurii ASLRQ (Asociația Scriitorilor de Limbă Română din Montreal), fondată de Adrian Erbiceanu și Ionuț Caragea (președinte și vicepreședinte ai asociației), „Antologia ASLRQ” cuprinzând biografii și creații (în limbile română și franceză) ale primilor 39 de membri (în ordinea intrării) ai asociației. Printre autorii cuprinși în volum se numără, cu versuri, și poeta și publicista din Suceava Angela Furtună.
ASLRQ își dorește să-i cuprindă pe scriitorii de limbă română din provincia Quebec (Canada), alături de alți scriitori de orientare francofonă din Canada și de oriunde din lume. Potrivit liderilor săi, la numai un an și jumătate de la înființare, asociația cuprinde 45 de autori din Canada, România, Franța și Polonia. Printre ei se numără și alți autori din sau originari din județul nostru (sau din Bucovina istorică), precum Corneliu Leu, Elena Ștefoi, George L. Nimigeanu. Deși deocamdată se poate observa (și) valoarea inegală a membrilor asociației, printre aceștia se numără scriitori cu nume care, în țară și chiar în afara ei, nu au nevoie de recomandări: Daniel Corbu, Marius Chelaru, Aurel Pop etc.
Adăugăm la cele de mai sus și că vicepreședintele asociației, poetul Ionuț Caragea (născut la Constanța, și nu „pe Google”, cum ar spune titlul unuia dintre primele sale volume), a publicat în aceste zile un nou volum de versuri, „Guru amnezic”, volum prefațat de Constantin Miu și cu o postfață de Angela Furtună.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: