Sursele de apă minerală din județ rămân aproape nevalorificate

Gradul real de valorificare a acestora este de doar 9%, multe dintre rezerve fiind abandonate sau în conservare

 

În ciuda faptului că în județul Suceava există un mare număr de surse de ape minerale carbogazoase și necarbogazoase (apă plată), acestea sunt foarte slab valorificate. Așa se arată într-o informare a Prefecturii, în care se precizează că gradul real de valorificare a resurselor de apă minerală este de doar 9%. În cauză se află 10 asemenea surse, respectiv cele de la Poiana Negri, Poiana Vinului, Dorna Candrenilor, Roșu, Poiana Coșnei, Moara Dracului, Izvorul Alb, Dealul Floreni și Vatra Dornei. Majoritatea lor se află în Bazinul Dornelor. Sursele active – deci mai puțin cele abandonate și în conservare – beneficiază, totuși, de o valorificare de peste 40%.
„Apele minerale din Bazinul Dornelor, existente astăzi în evidența statului, sunt valorificate într-un procent de circa 40-50%. Însă, aceste rezerve omologate se referă doar la sursele active, fără a se ține seama de cele în conservare, cele abandonate sau cimentate”, se subliniază în materialul citat. În evidență ies apele minerale din Vatra Dornei, de uz extern, respectiv cele din stațiunea balneară din localitate. Gradul de valorificare este de circa 50% din potențialul de rezerve existent, „ceea ce înseamnă ca stațiunea se poate extinde”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: