O nouă meteahnă de care suferă românii

Tratamente bazate pe… reclame

Aspirina, Algocalminul și Paracetamolul fac parte dintre medicamentele vândute fără prescripție, cunoscute și folosite de zeci de ani de toți românii. Cu alte cuvinte, vorbind în limbajul actual, ele sunt branduri consacrate pe piața românească. Din păcate însă, încep să piardă teren din cauza importurilor.

 

Dacă algocalminul încă se ține “tare” pe piața sufocată aproape de medicamentele străine, fiind încă unul dintre cele mai vândute medicamente autohtone, aspirina a căzut de pe locul I, pe care-l ocupa acum 10 ani, pe locul IV; la fel și antinevralgicul, aflat pe locul II ca vânzări, tot acum 10 ani. Ele mai au încă atuul unui preț bun, adică mic, dar oamenii au început să prefere medicamente precum Nurofen, Nospa sau Olynth. De pildă, Nurofen, care nu intra în clasamentul celor mai vândute medicamente în urmă cu 5 ani, a ajuns pe loc fruntaș la vânzări, deși în cazul lui nu este valabil prețul mic, criteriul principal al celor mai vândute medicamente.
Mulți au rămas însă fideli medicamentelor “îmbrăcate” în hârtie, formă sub care se găseau odinioară, cumpărându-le pentru o durere de cap sau o răceală ușoară. “Mai sunt care vin și-mi cer așa:

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: