Tot român

Accesarea de fonduri europene printr-un program este binefăcătoare nu numai pentru obiectul în sine al programului, ci și pentru agenții economici care concură la implementarea lui: proiectant, constructor, diferiți consultanți etc. etc. Regulamentele care guvernează întocmirea unui program prevăd reguli stricte de stabilire a resurselor financiare pentru fiecare dintre aceste servicii. Cei din Uniunea Europeană respectă astfel un principiu simplu, eficient și corect: fiecare este plătit corespunzător contribuției sale la implementarea proiectului.

 

O dimensiune reglementată prin Regulamentul 1828 este și „zarva” publicitară/publicistică ce trebuie făcută în jurul programului finanțat cu fonduri europene. Lumea trebuie să știe ce, de ce, în ce scop, cu ce eforturi, din partea cui, cu ce beneficii, pentru cine etc. etc. în legătură cu programul acceptat la finanțare de UE.
Numai că românul, tot român. Dacă poate fenta, fentează. Sub acoperirea comunicatului de presă, realizatorul proiectului trimite ziarului informații despre program, apelând astfel la bunăvoința publicației de a disemina acele informații. Unii (puțini) te întreabă și cât costă și, dacă sunt de acord cu prețul, îți cer factura. Alții încearcă să te lămurească că subiectul e interesant. Alții plusează, ricanând: „Fii, dom’le, bucuros că-ți dau subiect!”.
Dar în toate cazurile este vorba de bani prevăzuți prin program pentru publicitatea din jurul acestuia. Cei ce nu-și plătesc publicitatea oare ce fac cu banii?
Că presa, nu-i așa?, trăiește bine cu aer…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: