PD-L a primit lovitura exit-poll din plin, dar păstra încă speranțe pentru numărătoarea finală a voturilor

La sediul din Suceava al PD-L tensiunea era enormă cu un sfert de oră înainte de anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor și asta mai ales că, din prezentarea „de pe surse” a rezultatelor, era de așteptat ca Traian Băsescu să nu se situeze prea bine. De altfel, liderii PD-L suceveni i-au pregătit pe cei prezenți la sediu și le-au spus că se așteaptă ca Băsescu să fie „dat după Geoană”, dar că, până la final, numărătoarea voturilor îl va da câștigător pe candidatul lor, Traian Băsescu.

 

Grupul de susținători ai PD-L erau adunați ciorchine în fața televizorului, în jurul primarului Sucevei Ion Lungu și al deputatului Ioan Balan. La prezentarea exit-pollului s-a auzit un freamăt de supărare din piepturile celor prezenți. După câteva clipe, Ion Lungu a dat tonul la urale și la scandarea clasică „Băsescu!, Băsescu!”, ieșită din gurile celor câteva zeci de susținători ai lui Traian Băsescu.
Imediat după ce euforia, oarecum nejustificată de rezultatele de pe ecranele televizorului, s-a estompat, Ion Lungu, șeful de campanie al PD-L Suceava, a declarat că „din punctul nostru de vedere, meciul nu s-a jucat încă. Unele institute dau că Geoană are câteva procente înainte, altele dau scor egal. Eu cred că suntem în marja de eroare și e bine să ne aducem aminte de greșelile pe care aceste institute le-au făcut la celelalte alegeri”. Lungu a mai spus că, în intervalul orar 19-21 nu s-au mai putut face aceste sondaje de opinie și că acest interval orar aparține de fapt electoratului urban, care este fidel lui Traian Băsescu. „Cine râde la urmă râde mai bine!”, a conchis Ion Lungu.
La rândul său, deputatul Ioan Balan a fost destul de rezervat în comentarii, spunând că cei din PD-L se așteptau ca televiziunile centrale să dea rezultate defavorabile lui Traian Băsescu. „Sperăm ca diferența în favoarea lui Traian Băsescu să o facă voturile dintre orele 19 și 21”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: