Campania de vaccinare împotriva HPV

Insucces total în prima etapă

Deși campania de informare a Ministerului Sănătății cu privire la necesitatea vaccinării fetelor împotriva cancerului de col uterin a avut o desfășurare amplă, pe parcursul a câteva săptămâni, iar sondajul de opinie pe marginea eficienței acesteia a avut rezultate considerate favorabile, în realitate marea majoritate a părinților de fete nu sunt de acord cu acest vaccin.
Potrivit medicului școlar Cornel Cervinschi de la Dispensarul 5, care deservește elevii de la Școala Generală Nr. 9 “Ion Creangă” Suceava, unde sunt 157 de fete în clasele a VI-a și a VII-a, până acum există un singur acord ferm al unui părinte că-și va vaccina copilul și 75-80 de refuzuri.

 

“Marea majoritate a părinților nu-și dau acordul, deși campania de informare s-a făcut corect. Același lucru s-a întâmplat și anul trecut, când vaccinarea trebuia făcută la clasa a IV-a: din cele 55 de fetițe doar pentru două am primit acordul părinților. Urmează să începem vaccinarea săptămâna viitoare; dacă o începeam pe 23 noiembrie, cu prima doză de vaccin, următoarea ar fi fost pe 25 decembrie, când elevii sunt în vacanță. Eu am cerut ca cei care au nelămuriri cu privire la vaccinare să vină să mă întrebe, dar până acum n-a venit nimeni”, ne-a declarat dr. Cervinschi.
Ministerul Sănătății stabilise pe 23 noiembrie începerea campaniei de vaccinare împotriva virusului HPV, iar pe 30 noiembrie încheierea primei etape de vaccinare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: