Votăm !

Votăm pentru că avem dreptul. Și pentru că uneori ne spunem că avem prea puține drepturi (de care să facem uz ca atare) sau că avem drepturi care ne sunt încălcate. Votăm pentru că avem ce/pe cine alege. Și chiar dacă am considera că nu avem ce/pe cine alege, votăm pentru a nu vota alții în locul nostru. La figurat și la propriu. Și ca să nu ne pară rău peste o zi-două, după ce se deșartă toate urnele și se despăturesc toate buletinele, că n-am votat. Sau pentru a nu avea regrete similare peste un an sau doi.

 

L.D. Clement

Votăm doar o singură dată și într-un singur loc. Votăm cuminți, fără turmentare, fără scandal, doar așa, în contra poliției, și a ministerului care se ocupă cu trebile dinlăuntru, și a bemurilor, și a bejurilor, și a presei (acum să știți că v-am făcut din ochi!), pentru a nu a avea ce raporta duminică și transmite duminică și luni. Ca să nu țipe nimeni c-a fost furat. Ca să punem la punct ce trebuie pus la punct și pentru a pune punct și acestei daraveri, ca de săptămâna viitoare să ne punem la treabă. Sau, mă rog, de la anul… Votăm ca să ne zicem că le-am zis-o. Votăm pentru a nu mai fi doar ei vinovați, ci pentru a fi și noi vinovați, în aceeași măsură precum votăm pentru a nu avea doar ei merite, ci și noi. Votăm inclusiv cu gândul că vom prinde ziua când să votăm aproape cu nepăsare (ba nu: cu firească deta-șare!), spunându-ne că ori X, ori Y, tot aia e: ne e bine! Ce bine ne e!…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: