La o vânătoare în Codrii Voievodesei

Două vulpi turbate împușcate

Cadavrele au fost manipulate de mai multe persoane, multe dintre ele urmând a fi identificate, întrucât există posibilitatea contaminării cu virusul rabic

Analizele efectuate pe probe preluate de pe două cadavre de vulpi ucise în cadrul unei partide de vânătoare la Codrii Voievodesei au relevat că animalele în cauză erau bolnave de rabie, informează Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

 

Potrivit instituției sanitar-veterinare sucevene, cu prilejul amintit, pe raza Ocolului Silvic Marginea, au fost împușcate 4 vulpi, însă numai doar de la două au fost prevalate mostre pentru diagnosticarea turbării, rezultatul analizei uneia dintre acestea fiind pozitiv. În urma anchetei epidemiologice efectuate de medicul veterinar oficial zonal, s-a constatat că pentru celelalte două cadavre nu s-a luat o măsură similară, examenele de laborator ulterioare confir-mând prezența virusului rabic la încă un leș de vulpe.
Îngrijorător este faptul că responsabilii Fondului de Vânătoare 33 Codrii Voievodesei au întârziat aducerea probelor cu o zi și jumătate, în primul caz, și cu 4 zile, în cel de-al doilea, perioadă în care cadavrele vulpilor au fost manipulate de mai multe persoane. Multe dintre aceste persoane urmează a fi identificate, astfel încât Direcția de Sănătate Publică Suceava să aplice procedurile medicale de rigoare.
Directorul coordonator al DSVSA, dr. Petrea Dulgheru, susține că persoanele care ating cadavrele sau jupoaie vulpile pentru a-și însuși blănile dau dovadă iresponsabilitate, expunându-se unui risc foarte mare de contaminare. „Facem din nou apel la cetățenii județului, în special la copii, să nu ia în niciun fel contact cu acestea și să anunțe urgent medicul veterinar competent teritorial”, a reliefat dr. Dulgheru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: