Bilete de tratament balnear, doar pentru persoanele cu afecțiuni grave

Din cauza neaprobării Legii bugetului, Casa Județeană de Pensii nu poate onora cererile de bilete, iar, ca urmare a constrângerilor financiare și a criteriilor restrictive, numărul acestora va fi mult mai mic

 

Conducerea Casei Județene de Pensii Suceava este în imposibilitatea de a onora ce-rerile de bilete de tratament pentru persoanele cu afecțiuni. Directorul coordonator al CJP, Mirela Adomnicăi, spune că această situație a survenit ca urmare a faptului că la Casa Națională de Pensii și alte Drepturi de Asigurări se are în vedere revizuirea criteriilor în baza cărora se acordau respectivele bilete, urmând a fi eliminat cel de repartizare în ordinea depunerii cererilor. Dna Adomnicăi informează că o serie întreagă de solicitanți au bătut zilele acestea la porțile instituției, unii de la zeci și chiar sute de kilometri, pierzând timp și bani de pomană pe drumuri. Ba mai mult, au fost și situații disperate, în care cei în cauză s-au văzut siliți să plătească și însoțitori pentru persoanele cu grad grav de invaliditate lăsate acasă. Mirela Adomnicăi recomandă beneficiari-lor să aștepte noile precizări privind repartizarea biletelor de tratament balnear pe anul 2010, ele urmând a fi aduse la cunoștință prin intermediul mijloacelor de informare în masă sau telefonic.
„Promitem că vom face toate demersurile pentru a in-forma din timp, în măsura în care vom primi și noi precizările respective”, relevă directorul coordonator. Șeful CJP Suceava crede că această situație are la origine și neaprobarea bugetului de stat și a celui al asigurărilor sociale, precizând, de asemenea, că, din cauza crizei, se anticipează ca noile criterii să fie mult mai restrictive. „Inclusiv la Casa Națională de Pensii există un mare semn de întrebare. Ni s-a spus că a fost numită o co-misie care lucrează la noile proceduri, însă principala problemă este Legea bugetului care nu a fost aprobată. Nu se știe încă în ce condiții se vor aproba și câte bilete se vor acorda”, explică Mirela Adomnicăi. Ea crede că, având în vedere constrângerile bugetare, vor avea prioritate afecțiunile grave și, în funcție de numărul de bilete alocate județului, vor fi onorate și celelalte solicitări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: