Comisarii regionali de mediu au suspendat activitatea a 4 agenți economici

 

În primele 3 trimestre ale anului 2009, lucrătorii comisariatelor județene din subordinea Comisariatului Regional al Gărzii de Mediu Suceava au efectuat 5160 acțiuni de control, dintre care 1559 planificate la obiective cu impact major și semnificativ asupra mediului, iar 3601 de acțiuni neplanificate.
Șeful instituției sucevene, Diana Mihaela Croitoru, informează că, în urma inspecțiilor, sau aplicat 376 avertismente și 329 de amenzi în valoare de 2,975 milioane lei, iar activitatea a 4 agenți economici a fost suspendată. Din totalul sancțiunilor contravenționale, 97 au vizat persoanele juridice, 151 – persoanele fizice, iar 81 administrațiilor publice locale. De asemenea, în prima jumătate a lui noiembrie, comisarii județeni de mediu au realizat 193 de verificări planificate și neplanificate, descinderile lor lăsându-se cu 9 avertismente și 7 amenzi în valoare de 41,2 mii lei. Diana Croitoru subliniază că sancțiunea cea mai mare, de 20.000 lei, a încasat-o un operator economic de pe raza Comisariatului Județean de Mediu Vaslui, pentru necontractarea unei unități specializate în colectarea, reutilizarea, reciclarea, transportul și eliminarea deșeurilor provenite din organizarea de șantier și lucrările de investiții derulate la punctul de lucru.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI