La viitorul depozit ecologic de deșeuri de la Moara

Birocrația guvernamentală ține lucrările pe loc

Administrația municipală suceveană este înștiințată că abia a fost finalizată documentația pentru obținerea finanțării și că aceasta este trimisă spre analiză și aprobare, până la sfârșitul anului, la Bruxelles > Veștile nu sunt deloc îmbucurătoare, fiindcă platforma de la Fălticeni, pe care își duce Suceava resturile menajere, are ca termen de închidere jumătatea anului viitor

 

Demersurile pentru înființarea sistemului integrat de gestionare a deșeurilor menajere din județul Suceava sunt destul de lente, iar această situație este și o urmare a birocrației de la nivel central. Cel puțin așa a declarat ieri primarul reședinței de județ, Ion Lungu, care a precizat că, în aceste condiții, lucrările la groapa ecologică de la Moara nu vor începe prea curând.
Zilele acestea, pe adresa municipalității sucevene a sosit o scrisoare de la Direcția Generală pentru Managementul Instrumentelor Structurale, prin care administrația locală este înștiințată că abia a fost finalizată documentația pentru obținerea finanțării și că aceasta este trimisă spre analiză și aprobare, până la sfârșitul anului, la Comisia Europeană de la Bruxelles. Veștile nu sunt deloc îmbucurătoare, platforma de la Fălticeni, pe care își duce municipalitatea suceveană resturile menajere, având ca termen de închidere jumătatea anului viitor.
„Este o problemă care ne aduce costuri suplimentare și a cărei rezolvare, din păcate, nu o vedem prea devreme. Din nefericire, lucrurile merg greu, fiind destul de multă birocrație și la nivel guvernamental, iar la jumătatea anului viitor se va închide și groapa de gunoi de la Fălticeni. Plătim costuri suplimentare destul de mari pentru transportul deșeurilor menajere la Fălticeni. De aceea, pentru găsirea unei soluții, voi avea discuții și cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur”, relevă primarul, adăugând că problema gropii ecologice de la Moara va fi abordată frontal după turul doi al alegerilor prezidențiale.
Reamintim că CJ a decis să aloce, din bugetul propriu, fonduri pentru inițierea lucrărilor de la viitorul depozit ecologic de deșeuri menajere de la Moara, din preajma municipiului Suceava. Până la accesarea finanțării de 42 de milioane de euro, din pușculița județeană se va disponibiliza o sumă de până la 300.000 de lei. De la 1 ianuarie 2009, din cauza închiderii rampei din municipiul reședință de județ, deșeurile menajere adunate din Suceava sunt transportate și depozitate pe platforma de la Fălticeni.
În județul Suceava urmează să se înființeze două depozite ecologice de deșeuri menajere la Moara și Pojorâta.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: