Suceava

Reabilitarea străzii Cernăuți ar putea fi încheiată înainte termen

”Lucrările merg foarte bine”, apreciază primarul Ion Lungu

 

Lucrările de reabilitare a străzii Cernăuți din Suceava sunt în grafic, ba mai mult, ar putea fi terminate înainte termenul stabilit la organizarea licitației de execuție. Așa susține primarul Ion Lungu, care precizează că, deja, pe una dintre benzile arterei de circulație a fost turnat asfalt, la rând urmând cea de a doua, astfel încât locuitorii zonei să aibă acces facil la locuințele proprii.
”Lucrările merg foarte bine. Termenul de execuție este de 14 luni, însă personal sunt optimist că aceasta va fi încheiată în luna mai sau cel târziu la 1 iunie”, subliniază Ion Lungu.
Lucrările de reabilitarea a străzii Cernăuți au demarat în ultima decadă a lui august 2009, edilul șef susținând că artera în cauză este un obiectiv foarte important pentru municipiu. Demararea execuției a fost posibilă ca urmare a deblocării creditului aferent emisiunii de obligațiuni municipale de 50 de milioane de lei. Licitația pentru execuție, la care au participat 11 firme, a fost câștigată de SCCF Group Colas Iași, pentru 6,84 milioane de lei. Lucrările au fost adjudecate pentru un an și două luni, intervențiile incluzând amenajarea sistemelor rutier și pietonal, consolidări cu gabioane, drenaje, reabilitarea canalizării etc.
Strada Cernăuți este amplasată la mijlocul versantului de nord-est al municipiului Suceava, unde în 1995, au avut loc masive mișcări de teren. Alunecările au afectat atât infrastructura rutieră și cea de alimentare cu apă, cât și locuințele riveranilor. Drept urmare, la acea dată, pe strada care face parte din DE 85, asigurând legătura cu frontiera cu Ucraina, circulația a fost interzisă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: