Muncă în echipă

Primăria Capu Câmpului a adus lumina în casa construită de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

 

Gheorghe Cajvan, primarul comunei Capu Câmpului, și-a onorat promisiunea și a racordat la curent electric locuința familiei Crețu, cea care a fost construită de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. “Nu le-am adus un stâlp de electricitate, ci doi. Încercăm să-i ajutăm cum putem”, ne-a declarat primarul.
Amintim că membrii unei familii din comună au, pentru prima dată în viața lor, ca familie, un acoperiș decent deasupra capului, grație Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
Andrei Crețu (28 de ani) a avut o viață grea. Tânărul a crescut prin orfelinate, iar la împlinirea vârstei de 18 ani a fost aruncat în stradă. Nu demult s-a căsătorit cu Ana-Maria, o fată ajunsă la vârsta majoratului, care, la rându-i, este orfană de ambii părinți. Spre deosebire de Andrei, Ana Maria a simțit căldura unui cămin, ea fiind crescută de o bunică, ce i drept, cu o situație materială foarte precară. Cei doi tineri au adus pe lume o fetiță, Roxana, care de Sf. Nicolae va împlini 7 luni. Micuța Roxana ar fi avut poate parte de nenorocul tatălui ei, dacă Arhiepiscopia nu le construia o casă.
Săptămâna trecută, un sobor de trei preoți, în frunte cu ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a oficiat slujba de sfințire a casei. “Am aflat că această familie nu are niciun fel de adăpost. Și am zis că, din puținul pe care-l avem, să mergem și să le facem o casă. Am venit aici, iar dl primar ne-a arătat terenul unde să ridicăm locuința. Cu multă osteneală, cu multă dragoste, cu mult efort am făcut această casă. De unde posibilitățile? De la preoții noștri, care ne-au dat fie bani, fie materiale”, ne-a spus ÎPS Pimen.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: