Comisarii de mediu sunt pe urmele celor care depozitează gunoi pe rampele închise prin lege

 

Comisariatului Regional Suceava al Gărzii Naționale de Mediu și comisariatele județene din subordine vor verifica stadiul lucrărilor de închidere și ecologizare al depozitelor neconforme de deșeuri din zona rurală, anunță directorul coordonator al instituției, Diana Mihaela Croitoru.
„Este vorba despre spațiile în care a fost sistată depozitarea deșeurilor, dar nu erau finalizate lucrările de închidere și reecologizare”, informează comisarul regional de mediu. Dna Croitoru susține că, de asemenea, vizitate vor fi, prin sondaj, platformele deja închise, dar și perimetrele expuse depozitărilor necontrolate, scopul fiind prevenirea gestionării ilegale a deșeurilor de orice natură.
În altă ordine de idei, lucrătorii de mediu urmăresc conformarea la prevederile legislației în vigoare a agenților economici care exploatează masă lemnoasă, precum și respectarea termenului de 31 decembrie 2009, de eliminare a condensatorilor cu conținut periculos, conform planurilor aprobate de agențiile teritoriale de protecția mediului. Nu în cele din urmă, va fi verificată depunerea declarațiilor de plată la Administrația Fondului pentru Mediu de către firmele care introduc pe piața internă bunuri ambalate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: